ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
Δεν μου λες, σε παρακαλώ. Βλέπεις μπάλα στο γήπεδο, από την τηλεόραση, άσχετο. Είσαι εσύ το ίδιο με τον ποδοσφαιριστή; Θες κλωτσές στα μάγουλα αν μου πεις ότι είναι το ίδιο ο παίκτης και ο θεατής. Ο θεατής και ο προπονητής.

Δυο διαφορετικά πράγματα είναι. Ο πιλότος του αεροπλάνου και ο επιβάτης. Ο υπουργός και ο απλός βουλευτής. Το καταλαβαίνεις. Τον κριτικάρω τον ηθοποιό, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι μπορώ να παίξω κιόλας στη θέση του. Πιθανόν να μπορώ, να είμαι καλύτερος, όμως δεν το ξέρω αυτό.

Σου ξεβιδώνω τα γρανάζια τώρα. Να απελευθερώσω τη σκέψη σου. Κάπου θέλω να φθάσω. Κάτι να σου πω. Λοιπόν. Μας έχουν τρελάνει τα κατσαπουτσάλευρα με τα γκάλοπ. Τι πράμα είναι αυτό, ρε. Δεν ησυχάζουν. Γκάλοπ και ξανά γκάλοπ. Και η ουσία ποια είναι; Εγώ θα σου πω. Ποιος άλλος.

Πρώτο κόμμα π.χ. ο Μητσοτάλκης. Σύμφωνοι, αλλά σε τι; Εδώ σε θέλω. Σε ψήφους ή σε ψόφους, ρωτάω. Ψηφίζουν ΝΔ, καταψηφίζουν την αντιπολίτευση; Κι όσοι είναι με κάποιο ξέμπαρκο κόμμα της αντιπολίτευσης μήπως καταψηφίζουν την κυβέρνηση; 

Πρόσεξε. Δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη. Δεν πάει άλλο μ' αυτόν πρωθυπουργό. Τι κάνω; Ρίχνω στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αφού γράψω «Δεν σας κάνω κέφι»; Άκυρον, όχι αυτό. Δεν πιάνεται. Οπότε θα το ρίξω σ’ άλλο κόμμα για να πιάσει η «ψήφος» μου εναντίον της ΝΔ. Και για να «πιάσει» καλύτερα το ρίχνω στο κόμμα που έχει ρεύμα, όχι πως με εκφράζει τούτο και το άλλο κόμμα,.

Αυτό είναι το πρόβλημα με τη δημοκρατία. Για να καταψηφίσεις ένα κόμμα, την κυβέρνηση, είσαι υποχρεωμένος να «ψηφίσεις» κάποιο άλλο κόμμα. Δεν είπαμε ακόμα το χειρώτερο.

Δεν περπατάει η ομάδα, χάνει το πρωτάθλημα, και παίρνει άλλους παίκτες. Διώχνει 3-4, ίσως και 6-7 και τους αντικαθιστά με παίκτες, όχι με θεατές. Ούτε με πιλότους αεροπλάνου και θεατρίνους. 

Προβάδισμα η ΝΔ σημαίνει ότι ακόμα κι αυτοί που δεν έπαιξαν ποτέ στο γήπεδο της κυβέρνησης, που δεν δοκιμάστηκαν, θα κληθούν να πάρουν το πηδάλιο της χώρας. Να σε κουμαντάρουν πρωτάρηδες. Όπως ακριβώς στραβάδια είναι και οι προηγούμενοι, και οι προπροηγούμενοι, και όσοι ακολουθήσουν, οι επόμενοι. Χαίρετε.

Διαβαστε ακομα:

 

ΤΟ ΣΕΞ ΕΚΤΟΣ ΚΟΛΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ