ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 
Μεταφέρουν τα ελληνικά μμε τι γράφουν οι σοβαρά και αξιοσέβαστα ξένα μέσα. Υπάρχουν και τέτοια. Ξένα δίκτυα αντιμετωπίζουν δημοσιογραφικά τούτο και το άλλο, ό.τι αξιοπρόσεκτο συμβαίνει στη χώρα μας. Γιατί; Κι εμείς διαβάζουμε, να είμαστε ενημερωμένοι για το πως μας βλέπουν έξω, αλλά και τι είναι επιτρεπτό, τι απαγορευτικό στους ξένους. Δεν παπαγαλίζεις τα σχόλια του τύπου στην αλλοδαπή για να ξεφωνήσεις ή να επαινέσεις τον πρωθυπουργό αρχηγό κόμματος.
Ναι, σοκάρουν στην δυτική Ευρώπη το πως ξηγιέται στην Ελλάδα ένας αρχηγός κόμματος. Εδώ είναι Ελλάδα, όμως! Εδώ είναι άλλη ήπειρος, άλλος πλανήτης. Εδώ είναι Βαλκάνια και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό γράφει στα παλιά παπούτσια κάποια σοβαρά και με περιεχόμενο πραγματάκια. Περνάει το παραμύθι με το στόμα. ''Θα κάνουμε και θα ράνουμε εμείς οι καλοί, κι εμείς δεν είμαστε οι άλλοι οι κακοί''. 
Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις ευρωεκλογές και για μια φορά ακόμα θα φάνε στη μάπα τι εστί Ελλάδα. Ποιες είναι σε μεγάλο κομμάτι του λαού οι δημοκρατικές... ευαισθησίες στη χώρα αλ τσαντήρι.
Διαβαστε ακομα:

ΦΟΡΑΝΕ ΤΟ ''ΠΡΕΠΕΙ'' ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ... ΠΡΕΠΕΙ