Η ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Έτσι, δηλαδή, και δεν σας ξέρει καλά κάποιος, εύκολα μετατρέπεται σε Τούρκο. Τι Τούρκο, σε Ταμερλάνο κατ’ ευθείαν και σε Τζακ τον αντεροβγάλτη. Φοβερά πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτό τον τόπο. Κι αν και κάποιος δεν την ανθιστεί τη δουλειά, με πόσο μαλάκες και με πόσο βαρεμένους έχει να κάνει, θα σας ορμήσει και θα σας φάει με τα μανικετόκουμπα. Μιλάμε για τις βραχονησίδες. Αμάν, μη σας πάρουν οι ξένοι τα βατραχονήσια και αμάν, μη σας πουλήσει ο Μητσοτάκης τα άγια χώματα. Για τέτοιο ορχηστρικό αηδίας μιλάμε.

Γιούργια τα πατσαβουρόπανα και ψηλά οι σημαίες να ανεμίζουν. Ελευθερία ή θάνατος και ή ταν ή επί τας, και Μολών Λαβέ, και άλλες τέτοιες ανοησίες ακούς. Ότι, δηλαδή, άρχισε το ξεπούλημα της χώρας και βαράτε γενικό ξεσηκωμό και εμβατήρια και ημικρανίες οι σοσιαλιστές, οι κομουνιστές και οι πάσης Ελλάδος ιστές. Φοβερά πράγματα.

Βγήκε η κυβέρνηση κι είπε: Να πουλήσουμε κανένα βράχο, να μαζέψουμε κανένα φράγκο. Πολύ σωστό. Πάρα πολύ σωστό. Μα, πάρα πάρα πολύ σωστό. Όλα τα κράτη έχουν ένα οικονομικό άνοιγμα δέκα, είκοσι, το πολύ 30 και 40 μοιρών. Η ψαλίδα της Ελλάδος έχει άνοιγμα 230 μοιρών. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Αυτό δεν είναι ψαλίδα, είναι βεντάλια. Πολύ έξυπνα, λοιπόν, η κυβέρνηση την είδε με κάποια ξερόβραχα στη θάλασσα.

Αντί, όμως, η κυβέρνηση να ακούσει «μπράβο», χυμήξανε και ουρλιάξανε, χτυπιόντουσαν και κλαίγανε πως πουλάνε την Ελλάδα, πως χαρίζουν την Ελλάδα, θα χάσουμε τα βράχια και θα κατρακυλήσουνε.

Βέβαια. Άμα μπούνε μέσα οι ματσωμένοι ξένοι, όταν αγοράσουν κανένα ξερονήσι, η Ελλάδα κινδυνεύει. Κανένα πρόβλημα από τους χιλιάδες Πολωνούς και Αλβανούς, από τα μπάρκα των Πακιστανών, άσε τους Αιγύπτιους και τους Ρουμάνους. Μπαίνεις σε καφενείο στο Μεταξουργείο, στον Κολωνό και τρομάζεις να ακούσεις ελληνική λέξη. Πού βρίσκομαι, λες. Σε καφενέ στο Ικόνιο είμαι ή μπας και μπήκα σε κάποιο μπαρ στην Αδίς Αμπέμπα.

Δεν τους ενόχλησε όλο αυτό το χτικιό με τους άφραγκους, τους άπλυτους και πολλές φορές λίαν επικίνδυνους που πλακώσανε σαν τους χειρώτερους πειρατές, όλη αυτή την χλέμπα των πεινασμένων, αλλά γιατί θα μοσχοπουληθούν κάποια έρημα βράχια, χωρίς να χαθεί η επικυριαρχία της γης.

Ένδεκα χιλιάδες νησιά έχει η Πολυνησία. Κι απ’ αυτά, τα 8.000 ανήκουν σε ξένους. Και λοιπόν; Τι έγινε, έχασε η Πολυνησία το κουμάντο στα νησιά; Άλλες δυόμισι χιλιάδες νησιά έχει το σύμπλεγμα της Χαβάης και 1.500 νησιά οι Φιλιππίνες. Τα τρία τέταρτα των νησιών τους ανήκουν σε Αμερικάνους, σε γιαπωνέζους και Αυστραλούς. Δεν μιλάμε για Καραϊβική, που γίνεται της δεδηλωμένης το κάγκελο από συμφέροντα αγγλικά, γαλλικά, ολλανδέζικα και ό,τι θες.

Ήταν, δηλαδή, προδότες όλοι αυτοί που άφησαν τοις χώρες τους να γίνουν τουριστικοί παράδεισοι και στα νησιά τους πλάκωσε το πράσινο, τα ξενοδοχεία, οι βίλες, η κίνηση, το τουριστικό συνάλλαγμα; Τόσο πολύ μισούν την χώρα τους οι Ινδονήσιοι, οι Φιλιππινέζοι, οι Τζαμαϊκανοί, οι Χαβανέζοι, που πούλησαν νησιά ολόκληρα σε ξένα συγκροτήματα;

Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Μπορεί οι πρόγονοί τους να ήτανε κανίβαλοι, να ζούσαν στις σπηλιές και στα δάση, αλλά δεν τους λείπει η πρακτική και δεν αμφισβήτησε κανείς την φιλοπατρία τους. Συνάλλαγμα θέλουν να εξασφαλίζουν για τον λαό τους και να ανεβάζουν το βιοτικό του επίπεδο.

Τι θέλατε, ρε μαμούχαλοι, να τα κάνανε τα νησιά τους; Κατοικία των κροκόδειλων και των πιθήκων. Διότι για τέτοιους κατοίκους ήταν αυτά τα νησιά. Διακόσιοι τριάντα κροκόδειλοι, 1.200 πίθηκοι και 14 ιθαγενείς. Όλα, όμως, αυτά τα νησιά σήμερα τραβάνε εκατομμύρια τουρίστες.

Τι θα παθαίνανε, ρε, τα δικά σας τα βραχονήσια; Έτσι και τα πούλαγε ο Μητσοτάκης θα παράδιδε τον άμοιρο πληθυσμό των νησιών αιχμάλωτο στα γερμανικά και αγγλικά και αμερικάνικα συμφέροντα, και θα χάνανε την ελευθερία τους 217 αγριοκάτσικα, 7.052 σαύρες, 1.416 χελώνες και καμιά εικοσαριά εκατοντάδες λαγοί.

Τι είναι αυτά που λέτε, ρε. Δεν ντρεπόσαστε; Ποια νησιά. Κάποιοι άχρηστοι και αναξιοποίητοι βράχοι που κάθονται και δεν τους πλησιάζει κανένας. Μυαλό δεν έχετε; Ποιος, βρε, κορόιδα, θα πάει να αγοράσει αυτά τα νησιά. Ο Τούρκος, βρε χαμένε, θα πάει να τα αγοράσει να κάνει βάση πυραύλων και υποβρυχίων; Μα τόσο καραγκιόζηδες είστε.

Αυτά τα ακατοίκητα νησιά είναι ο πειρασμός για κάποιο ξένο πολυεθνικό τουριστικό θηρίο, να στα κάνει Σκορπιό και Σπετσοπούλα. Η καλύτερή σου, Έλληνα. Και θα τα αρπάξεις με το να πουλήσεις τα βράχια, να γεμίσεις το ταμείο σου και, το καλύτερο, θα αξιοποιήσεις με τον πιο ιδανικό – για τα ΕΘΝΙΚΑ σου συμφέροντα – τρόπο το Αιγαίο.

Δεν μιλάω μόνον για απλή οικονομική, τουριστική αξιοποίηση, αλλά και για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ σκοπιμότητα. Ο αποδυτηριάκιας μιλάει τώρα και άμα μιλάει ο γίγαντας ο αποδυτηριάκιας όλοι οι άλλοι βγάζουν το σκασμό.

Ποιος, βρε μαλάκες, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου; Ο Τούρκος είναι, ρεμάλια μου. Αυτή η κουφάλα ο Τούρκος είναι που σου κουνιέται και σου βρυχάται. Λοιπόν. Ποιες βραχονησίδες; Το Αιγαίο ολόκληρο πρέπει να βγάλετε στο σφυρί. Πολύ σοβαρά μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Πουλήστε όλα τα νησιά. Να μη μείνει ούτε πέτρα, ούτε γλάρος και γλαροπούλι απούλητο.

Δεν υπάρχει πιο ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ στρατηγικό σχέδιο για την ΑΜΥΝΑ της χώρας, από το να πουλήσετε όλο το Αιγαίο. Τον βγάζει νοκ - άουτ τον Τούρκο η Ελλάδα αν πουλήσει τα νησιά. Πήρατε χαμπάρι;

Έτσι και πατήσουν πόδι στα νησιά του Αιγαίου οι οικονομικοί κολοσσοί του εξωτερικού, έτσι και φτιάξουν τα ΙΧ νησιά τους στην Ελλάδα όλοι οι μεγιστάνες του πλούτου, υπάρχει περίπτωση να κάνει καμιά πλάκα η Τουρκία; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Να έρθει ο Αμερικάνος και ο Καναδός και να φτιάξει μια βιομηχανία στη Χίο ή ο Κινέζος και ο Αυστραλός κανένα εργοστάσιο στην Μήλο και μετά να πλησιάσει ο Τούρκος; Ποτέ των ποτών.

Μην είσαστε νούμερα, ρε. Πού να τολμήσει η Τουρκία να κάνει τσαμπουκά, έτσι και στο Αιγαίο γίνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από ξένους; Δεν θα ξεφύγει ούτε εκατοστό από την κωλοτρυπίδα των Τούρκων η υφαλοκρηπίδα, έτσι και κτιστεί ο τουριστικός παράδεισος στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο. Διότι το Αιγαίο, ακόμα κι αν πουληθούν όλα τα νησιά, θα παραμένει ελληνικό.

Ποιος, όμως, να τα σκεφτεί αυτά; Πήρε μια απόφαση η κυβέρνηση, μια σωστή και συμφέρουσα για τα ΕΘΝΙΚΑ συμφέροντα απόφαση και πετάχτηκαν όρθιοι αυτοί της αντιπολίτευσης λες και ξύπνησαν από εφιάλτη. Το ίδιο, βέβαια, θα έκανε και η ΝΔ αν το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, αποφάσιζε να πουλήσει κανένα βράχο.

Έτσι γίνεται εδώ. Αυτά που κάνει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να τα κάνει ως κυβέρνηση το ΚΑΘΕ κόμμα, είτε λέγεται ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ. Και το κάθε κόμμα είναι τόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ως αντιπολίτευση που αδιαφορεί αν τοποθετείται και σε βάρος των ΕΘΝΙΚΩΝ συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν αρχές, δεν υπάρχουν κριτήρια, δεν υπάρχει τίποτα. Αντιπολίτευση κάνω, σου λέει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι σχίζω τα ρούχα μου και ξεσηκώνω τον κόσμο εναντίον της κυβέρνησης – ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση.

Και ερωτώ. Απαγορεύεται να πουλήσω το διαμέρισμά μου ή το κτήμα μου σε ξένο; Αν απαγορεύεται, τότε να μου φτιάξεις το σχετικό νόμο. Τι πλάκα είναι αυτή. Να επιτρέπεται να πουλήσει ο ιδιώτης και να γίνεται φασαρία όταν είναι να πουλήσει το κράτος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν είναι ελληνική γη η ιδιωτική ιδιοκτησία και είναι μόνο η κρατική ιδιοκτησία;

Ζουλού να ζούσαν στην Αλόννησο, Μασάι να ζούσαν στην Άνδρο και Ματούσι στην Μύκονο, αυτά τα πράγματα θα τα καταλάβαιναν. Οι σημερινοί Έλληνες δεν να τα καταλάβουν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στο περιοδικό ''Μαξ'', Δεκέμβριο του 1991.