ΤΟ ΑΒΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ

 

Ξεκινάς από το στάνταρ μπετόν. Δεν πεθαίνει ποτέ η διαφθορά. Όπως και η τρομοκρατία. Κάποια πράγματα κρατάνε αιώνες. Κι όχι τυχαία, κι όχι γιατί παραμύθι φούρναρης κάποιοι κακοί έτσι το θέλουν. Δεν είναι δουλειά των κακών, δεν προκαλούν αυτοί τις συνθήκες της παρανομίας, της κοινωνικής παραβατικότητας. Απλά, οι κακοί βρίσκουν έτοιμο γήπεδο και κάνουν παιχνίδι.
Ποιο είναι το χειρότερο; Ο πόλεμος. Και η πείνα. Δεν έχουν σταματήσει οι πόλεμοι. Ποτέ. Εκατομμύρια, πολλά εκατομμύρια πεινάνε. Πεθαίνουν της πείνας. Πάντα.
Ο άνθρωπος είναι ικανός να σκοτώσει όλα τα λιοντάρια. Όλες τις φάλαινες. Να ισοπεδώσει όλα τα βουνά. Να αποξηράνει όλες τις λίμνες. Να κτίσει θηρία ουρανοξύστες ύψους ενός χιλιομέτρου. Να μολύνει όλους τους ωκεανούς. Με τα πυρηνικά πού διαθέτει να καταστρέψει 27 φορές τον πλανήτη.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά την εγκληματικότητα, σε κάθε μορφή της.Σχετικά με το ποδόσφαιρο, μία τυχαία λίστα συμβάντων, που μόνο ως ''μεμονωμένα περιστατικά'' δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν:

1915, παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ έστησαν ματς υπέρ της πρώτης για να κονομήσουν στο στοίχημα. Αποκλείστηκαν ισόβια επτά παίκτες των δυο ομάδων.
1964, με τη σύμπραξη δυο διεθνών ποδοσφαιριστών μαφία στοιχήματος στην Αγγλία έστηνε παιχνίδια. Ισόβιος αποκλεισμός και ποινές φυλάκισης.

1999, δωροδοκημένος υπάλληλος από συνδικάτο με έδρα τη Μαλαισία ανατίναξε το σύστημα ηλεκτροδότησης στο γήπεδο της Τσάρλτον προκειμένου να διακοπεί το ματς, διαφορετικά θα πλήρωναν πολλά οι Ασιάτες μπουκ. Δυο χρόνια πριν κονόμησαν εκατομμύρια όταν είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση στα γήπεδα της Ουέστ Χαμ και της Κρύσταλ Πάλας.

2006, μουντιάλ, δημοσιογράφος – ερευνητής κατήγγειλε στημένα ματς.

2008-12, η Europol συγκέντρωσε στοιχεία για 680 ύποπτα ματς.
Σχόλιο. Το έχετε ακούσει το ρητό, ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα επεισόδια παρανομίας τα ίδια και τα ίδια τα τρώμε στη μάπα μ' άλλους δράστες, σε διαφορετικές χρονολογίες.
Το είπε ποδοσφαιριστής: «Ντοπαριζόμαστε για να κερδίσουμε και δωροδοκούμαστε για να χάσουμε». Να προσθέσουμε μόνο ότι η διαφθορά στο στοίχημα είναι πιο σταθεροποιητική απ’ ό,τι στο ντόπιγκ.

Λόγω του ίντερνετ, μάλιστα, όλοι συμφωνούν πως απαιτείται συνεργασία υψηλού επιπέδου, για να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στο στοίχημα, όπως αυτό έχει πλέον απλωθεί παγκόσμια.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ