ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΣΦΠ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ

 

«Έχει βρωμίσει τον ελληνικό αθλητισμό ο Ολυμπιακός». Προεδρική κουβέντα. Του Κοτσάτου Κωνσταντίνου, της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ασόβαρη κουβέντα.Ο αποδυτηριάκιας θα πει τη σοβαρή κουβέντα. Θα μιλήσω με τη γλώσσα των οπαδών. Με τη σκέψη των οπαδών.

Τι σου λέει ο οπαδός; Ότι η ομάδα μου είναι καθαρή. Ότι όταν παίρνει το πρωτάθλημα το παίρνει σπαθί. Κι όταν το χάνει, το παίρνει βρώμικα ο αντίπαλος. Και τι λέει ο αποδυτηριάκιας; Λέει ότι όλες, ναι, όλες οι ομάδες είναι βρώμικες. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Ότι όλες, ναι, όλες έχουν κάνει τις βρωμιές τους. Και λέει κάτι ακόμα ο αποδυτηριάκιας. Ότι καμμία, ναι, καμμία ομάδα δεν νομιμοποιείται ιστορικά και ηθικά να μας λέει ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Ποιος Χίτλερ και Στάλιν; Μιλάω πολύ σοβαρά. Κι έχω ντοκουμέντα. Εγκλήματα έχουν κάνει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Μία ζωή έπνιγαν σα μωρά στην κούνια τους Πανιώνιους και Απόλλωνες, τους Εθνικούς και Προοδευτικές. “Θεσμός” ήταν να προσπαθούν να παίρνουν στο αλλοιώς τα ματς. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, όσο μπορούσε. Μια ζωή την έψαχνε πώς θα γονατίζει τον Ηρακλή όποτε βρισκόντουσαν αντίπαλοι. Και μια φορά πήγε να δωροδοκήσει τον ΠΑΟΚ και ο φουκαράς Ηρακλής και πιάστηκε στα πράσα, με συνέπεια να υποβιβαστεί.

Θα υποβιβαζόταν ποτέ ο ΠΑΟΚ αν τον κάνανε τσακωτό; Ναι, αν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να χωριστεί στα δύο, σε βόρεια και νότια Ελλάδα. Αμέτρητες οι δωροδοκίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον μέχρι χθες δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα κράτος με τη δύναμη να υποβιβάσει ομάδα με τη λαϊκή αποδοχή ενός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ένα είναι το φάρμακο για να περιοριστεί η παραγκολογία, αλλά και η πρακτική παράγκας που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη δεκαετία '50. Μπίζνες. Το έχω πει. Αυτό είναι υγεία στο ποδόσφαιρο, όσο κι αν ακούγεται περίεργο. Βρέθηκε στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος για να κάνει μπίζνες; Όχι. Ήρθε για να σώσει την ομάδα απο τις συνέπειες της... πολυμετοχικότητας. Ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης για να κάνει μπίζνες; Όχι. Αν το έλεγε αυτό θα τον έπαιρναν με τις πέτρες. Το ίδιο και ο Μαρινάκης. Απεχώρησε το πορτοφόλι του Κόκκαλη; Κι ευτυχώς, για τους γάβρους, ήρθε ένα άλλο πορτοφόλι, του Μαρινάκη.

Μία είναι η συμμαχία που θα σώσει το ποδόσφαιρο. Να λειτουργήσει η συντεχνία! Όχι ο Μαρινάκης να προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα για να δείχνει το καουμποϋλίκι του στους γάβρους. Και αύριο, αδιαφορώντας για την ηθική και την εμπορική αξία του πρωταθλήματος ο Σαββίδης να θέλει τον τίτλο για να κάνει μόστρα στα παόκια. Αυτά προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ιβάν Σαββίδη