ΜΗ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Να μπούμε στα βαθειά νερά. Ο Ολυμπιακός είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα. Πράγματι. Έχει τους περισσότερους οπαδούς σε σύγκριση με τις μάζες οπαδών όποιας άλλης ελληνικής ομάδας. Ακόμα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους, και πρωταθλήματα και κύπελλα. Μιλάνε τα νούμερα.

Γιατί ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν είναι σε κάποιο μνημόνιο; Όπως κανένα ΔΝΤ δεν έχει δανειοδοτήσει τον Ολυμπιακό. Και καμμιά τρόϊκα δεν τον κουμαντάρει στα οικονομικά του. Έτσι δεν είναι;
 
Πάντα ο λαϊκός Ολυμπιακός, και γαμώ την λαϊκιά να ‘ούμε ομάδα, είχε πρόεδρο λεφτά. Έναν βιομήχανο, έναν εφοπλιστή, ένα ισχυρό πρόσωπο, αν χρειαστεί πολιτικό, της χούντας, της δημοκρατίας. Το ίδιο, βέβαια, ανέκαθεν ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Και για την κάθε ομάδα.
 
Ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα; Οι πολιτικοί. Και την πρώτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός, εκλεγμένος από τον λαό. Ποτέ δεν ήταν επιχειρηματίας, εφοπλιστής, βιομήχανος, ο πρωθυπουργός.
 
Οι πολιτικοί κατέστρεψαν την Ελλάδα. Γιατί, μήπως οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν κατάστρεψαν ομάδες; Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν. Να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο λαός. Αυτό θα είναι το χειρώτερο.
 
Ακόμα και γάβροι, σοβαροί και επώνυμοι, που δεν πάνε με τίποτα τον Μαρινάκη, θα σου πουν πως αν αύριο το πρωϊ εγκαταλείψει την ομάδα ο Ολυμπιακός, τότε  αυτόματα θα μπει στο πρόβλημα. Θα γίνει Παναθηναϊκός. Μέχρι και ΑΕΚ μπορεί να φτάσει.
 
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Κανένας λαός δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Κανένας επιχειρηματίας, επίσης. Τη μεγαλύτερη και τη μοναδική ασφάλεια την έχεις αν διαθέτεις σοβαρή κοινωνία. Κράτος, δηλαδή. Μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλο κυβέρνηση που εκφράζει λαό, που εκλέγεται και ανέχεται από λαό, κι άλλο το κράτος που με την κοινωνία του στη βιτρίνα δείχνει τους όρχεις του και στην κυβέρνηση και στον λαό.
 
Μαλάκες, λαό έχετε, κυβέρνηση όποια θέτε βγάλτε, κοινωνία δεν έχετε που να εκφράζει κράτος.

 Διαβάστε ακόμα:

Μονοκομματική κυβέρνηση είναι ο Μαρινάκης