60 ΧΡΟΝΙΑ Β' ΕΘΝΙΚΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Περιμένω να δω τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Μην το λησμονούμε ποτέ αυτό. Υπάρχει και ο Ολυμπιακός της Ευρώπης. Μόνο που είναι ανύπαρκτος. Ο Ολυμπιακός και του Κόκκαλη, και του Μαρινάκη, ο μόνιμος πρωταθλητής εν Ελλάδι είναι ασήμαντος στας Ευρώπας. Ομάδα συμμετοχής είναι, όχι ομάδα διεκδίκησης και διάκρισης.

Δεν μου λέει τίποτα ο Ολυμπιακός της Ελλάδος. Όσο κυκλοφορεί ακόμα σαν ελληνική ομάδα, η οποία απλά έχει παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Όχι, όμως, διότι κάτι έχει πετύχει στην Ευρώπη, με το δικαίωμα ότι κάτι έχει κατακτήσει στην ευρωπαϊκή αρένα, αλλά επειδή παίρνει βίζα από το εγχώριο κωλοπρωτάθλημα.

Ασχολούνται με την κλήρωση. Κι αν μπορεί να τρουπώσει η ομαδάρα στον επόμενο γύρο. Γραφικό. Στα όρια της φαιδρότητας.

Περιμένω να δω Ολυμπιακό στο τσάμπιονς ληγκ, είτε κληρώθηκε με Μπενφίκα, είτε με Μίλαν και Ντορμουντ. Αδιάφορο. Σύνδρομο φουκαροδοσύνης μαρτυράει να κάνω το σταυρό μου επειδή μου έπεσε η Αντερλεχτ κι όχι π.χ. η Μάντσεστερ Σίτυ.

Ποιος είσαι, ρε; Όχι, βέβαια, κάποια ομάδα με περήφανη προϊστορία στην Ευρώπη για να έχεις την πολυτέλεια «προτίμησης» αντιπάλων, προκειμένου να αυξήσεις τα κυβικά σου. Ολυμπιακός είσαι, 60 χρόνια στην Ευρώπη, μια από τα ίδια, για να κάνουμε ταμείο.

Διαβάστε ακόμα:

Έβαλε τα δύσκολα στον Μίτσελ η κλήρωση