ΕΑΝ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΕΚ

Πηγή: INTIME
 

Λένε ότι η ομάδα είναι υπεράνω όλων. Παραμύθια λέει ο αποδυτηριάκιας. Λένε ότι η ομάδα είναι υπεράνω προσώπων. Παραμύθια λέει ο αποδυτηριάκιας. Λένε ότι η ομάδα είναι υπεράνω προέδρων, προπονητών, ποδοσφαιριστών. Παραμύθια λέει ο αποδυτηριάκιας. Λένε ότι η ομάδα είναι ο λαός της. Ο κόσμος της. Οι οπαδοί της. Παραμύθια λέει ο αποδυτηριάκιας.

Και ό, τι λέει ο αποδυτηριάκιας δεν είναι αέρα πατέρα. Μιλάει με στοιχεία, αλλά και με επιχειρήματα. Άλλο αν κάποιοι διαφωνούν. Επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Επειδή κλονίζεται ο συναισθηματισμός που τους συνδέει με την ομάδα τους.

Φοβερά πράγματα. Αν ένας δημοσιογράφος γράψει «Μπράβο, Κόκκαλη» είναι λαμόγιο. Ενώ αν γράψει «Μπράβο, Ολυμπιακέ» είναι σωστός, και αγνός. Ο αποδυτηριάκιας έχει άλλη θέση. Εντελώς αντίθετη.

Αυτός που γράφει «Μπράβο» στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να είναι χειρώτερο λαμόγιο. Επειδή λαμογιάρει στα σίγουρα. Ο μεν λαμογιάρει, δηλαδή ρισκάρει να θεωρηθεί ότι λαμογιάρει το πρόσωπο, ο δε λαμογιάρει με το μπούγιο.

Μια στιγμή. Γιατί, ρε, είναι λαμόγιο ο δημοσιογράφος που θα πει «Μπράβο» στον Κόκκαλη, στον Μελισσανίδη, στον Σαββίδη, στον όποιον πρόεδρο αν αυτός το αξίζει. Αν μ’ αυτόν τον πρόεδρο η ομάδα αλλάζει ρότα. Μπαίνει σε κύκλο διακρίσεων και τίτλων και παράλληλα βοηθάει το ποδόσφαιρο;

Η κουβέντα είναι για τον Σωκράτη Κόκκαλη, με αφορμή ότι απεχώρησε από την Intracom, μια απόφαση που έκανε αίσθηση στο χρηματιστήριο, στις τράπεζες, στους ανταγωνιστές του, γενικά στον οικονομικό βραχίονα της χώρας.

Ρωτάω, για να μη ξεφεύγουμε από την κουβέντα μας. Αν ήταν άλλος πρόεδρος σήμερα στον Παναθηναϊκό είναι σίγουρο ότι η ομάδα δεν θα διεκδικούσε πρωτάθλημα; Αν δεν είχε επιστρέψει ο Μελισσανίδης είναι σίγουρο ότι οι αεκτζήδες θα αισιοδοξούσαν πως η ομάδα θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη, μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ;

Ένα σακατεμένο οικονομικά από το σκάνδαλο Κοσκωτά Ολυμπιακό ανέλαβε ο Κόκκαλης και μια ομάδα στη δίαιτα από πρωτάθλημα εννέα χρόνια. Έφτιαξε και το καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα. Παρέδωσε την ομάδα σε επιχειρηματία που συνεχίζει την κατάκτηση τίτλων. Λίγα είναι αυτά;

Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω του Κόκκαλη. Σύμφωνοι. Χωρίς τον Κόκκαλη ίσως ο Ολυμπιακός θα είχε την κατάληξη της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, μάλιστα ενωρίτερα απ’ ό, τι βρήκε η καταστροφή αυτές τις δυο ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον ΠΑΟΚ έλειψε ο βαρβάτος πρόεδρος