Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Πηγή: INTIME
 

Έμεινε στην Ιστορία η μεγάλη Μάχη του Στάλιγκραντ. Από στενό σε στενό. Από πόρτα σε πόρτα. Σκοτωνόταν κόσμος, νέα παιδιά, και οι Ρώσοι κόντρα στους χιτλερικούς έριχναν στο μέτωπο κι άλλους, κι άλλους. Με τι όπλα; Δεν υπήρχαν.

Πως θα πάμε στον πόλεμο χωρίς ντουφέκια; Θα πάρετε το όπλο κάποιου σκοτωμένου. Και επειδή υπάρχουν πολλοί, αμέτρητοι νεκροί, σίγουρα θα μπείτε στη μάχη οπλισμένοι. Και μην τολμήσει κανείς, επειδή είναι άοπλος, να εγκαταλείψει, να την κοπανήσει.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν κάποιος φαντάρος δείλιαζε θα έτρωγε επιτόπου τη σφαίρα από τον αξιωματικό του. Αυτή την εντολή είχε ο δεκανέας, ο λοχίας, ο ανθυπολοχαγός. Κι αν ο υπαξιωματικός, ο αξιωματικός δεν πυροβολούσε τον χέστη φαντάρο, ένας άλλος αξιωματικός θα σκότωνε τον αξιωματικό επειδή δεν πυροβόλησε.

Πόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπροστάρης ο Αλέξης Κούγιας. Με ποια όπλα; Με ποιους συμμάχους; Επιτέλους! Οι καθαροί παράγοντες θέλουν πράγματι να πολεμήσουν για το καλό του ποδοσφαίρου, για τη νίκη ενός καθαρού πρωταθλήματος ή, θα το ρίχνουν στα λόγια;

Παίρνω αφορμή για να γράψω αυτές τις αράδες, από τις νέες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για κανονισμένα πλέι οφ από τους μεγάλους και τα συμφέροντα στην Πάτρα.

Να πάει, λοιπόν, ο Κούγιας στην τρόικα. Αυτή είναι υπερκυβέρνηση στην Ελλάδα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Σε όποιο υπουργείο απευθυνθεί κάποιος σήμερα, να προτείνει οτιδήποτε, θα του πει ο υπουργός «Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη της τρόϊκας».

Έτσι είναι. Κάθε τι χοντρό θα πρέπει πρώτα να το εγκρίνει η τρόικα. Μιλάμε για το πρωτάθλημα, όμως. Μπίζνες είναι αυτό. Όταν είναι καθαρό τότε δουλεύουν οι μηχανές της αγοράς. Αν το πρωτάθλημα είναι γκαγκστερικό, χωρίς ανταγωνισμό, πέφτει η εμπορικότητά του. Άρα;
Να πάει ο Κούγιας στην τρόικα να ζητήσει το οκεϋ να διοργανωθεί ένα πρωτάθλημα σε άλλες, υγιείς βάσεις. Και να επέμβει η δικαιοσύνη για να ξεπατώσει την Παράγκα. Κι αυτό έιναι θέμα τρόικας.

Διαβάστε ακόμα:

Δυο πρωταθλήματα, το άλλο εκτός Παράγκας