Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΙΝΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΜΠΕ

Πηγή: INTIME
 

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, είναι σήμερα ο Νο1 στην UEFA. Αυτός, ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, μετά τον πρόεδρο της Μισέλ Πλατινί. Τυπικά, ιεραρχικά υπερέχει το επίσης, όπως ο Έλληνας παράγοντας, επαγγελματικό στέλεχος της ΟΥΕΦΑ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ως Α΄ γραμματέας.

Ουσιαστικά, όμως, το πρώτο βιολί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο αναπληρωτής γραμματέας, με προσωπική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τον Πλατινί.

Να σημειώσω ακόμα ότι ο Θεοδωρίδης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την ΕΠΟ. Και γιατί να έχει; Δεν είναι εκπρόσωπος της ελληνικής ομοσπονδίας, ούτε η ΕΠΟ παρουσιάζει κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον για την UEFA.

Βέβαια, ό,τι χρειάζονται στο πολύ ελληνικό στυλ, δηλαδή στο ανοργάνωτο, στο ετοιματζήδικο, οι ελληνικές ΠΑΕ θα σηκώσουν το τηλέφωνο να ζητήσουν βοήθεια από τον Θεοδωρίδη. Γάβρος ο Θόδωρος, αλλά μόνον σαν Ολυμπιακός δεν λειτουργεί, κι αυτό το γνωρίζουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και σία.

Επί Γκαγκάτση, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ήταν σύμβουλος της ΕΠΟ, και παρά την «πίεση» του Σωκράτη Κόκκαλη να επεκτείνει το εκτόπισμα του, αυτός, ο γιος του Σάββα με την πρώτη του σύζυγο, συνειδητά αδιαφορούσε για παραγοντική «καριέρα» στην Ελλάδα. Τον ενδιέφερε μονάχα η Ευρώπη.

Τον Κριστιάν Καρεμπέ σύστησε στον Μαρινάκη, δηλαδή πρότεινε τον Γάλλο για συνεργάτη του Ολυμπιακού, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Μια επιλογή ολότελα πετυχημένη, διότι πράγματι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποτελεί το απόλυτο συν στην διεθνή εικόνα του πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης: Μαϊμού ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ο Ιβάν