Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΡΤΣΑ!

 

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Κάποτε ο σερ Αλεξ Φέργκυουσον είχε πει: «Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί είτε παίζουμε με τη Ρεάλ, είτε με τον Ολυμπιακό». Σαφές υποτιμητικό σχόλιο για την ελληνική ομάδα. Μια εποχή, βέβαια, που έπεφταν πολλές ευρωπαϊκές σβουριχτές σφαλιάρες.

Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, ο σερ Αλέκος αποσύρθηκε κι έβαλε στο πόδι του αυτόν τον Μόγιες. Οι σφαλιάρες έρχονται η μια μετά την άλλη, όμως για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια από τις πιο ηχηρές ήταν εκείνη που έπεσε στο Καραϊσκάκη.

Οι Αγγλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους αριθμούς. Εψαξαν να βρουν μια επική ανατροπή της Γιουνάιτεντ και την ανακάλυψαν τέτοιες μέρες 30 χρόνια πριν. Είχε χάσει 2-0 από την Μπαρτσελώνα στο Καμπ Νου. Προπονητής Ρον Ατκινσον. Στον επαναληπτικό, το γήπεδο ήταν γεμάτο, αλλά και θορυβώδες. Η Μπάρτσα είχε Μαραντόνα και Σούστερ. Η Μάντσεστερ τους Ραίη Ουίλκινς και Μπράιν Ρόμπσον. Τελικό σκορ 3-0 για τους Αγγλους. Μυθική ανατροπή (στη φωτό ο Μπράιαν Ρόμπσον στα χέρια των οπαδών της Μάντσεστερ που έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν).

Στα 30 χρόνια που πέρασαν, άλλαξαν πολλά. Η Μάντσεστερ έγινε παγκόσμια. Το Ολντ Τράφορντ μεγάλωσε, αλλά και κυρίλεψε. Θυμάμαι κάποια στιγμή τον Φέργκυουσον να τα βάζει με τους θεατές ότι απλά είναι αραχτοί στη θέση τους και παρακολουθούν, τρώγοντας σάντουιτς με γαρίδες!

Το σχετικό κείμενο στο BBC καταλήγει: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπαρτσελώνα. Ο Κάμπελ δεν είναι Μαραντόνα. Αν, όμως, γίνει η ανατροπή, τότε ο Μόγιες θα ζήσει τη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του στο Ολντ Τράφορντ».

Διαβάστε ακόμα:

Το προσωπικό κίνητρο των παικτών του Ολυμπιακού