Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Nα μιλήσουμε με αριθμούς, αν και είναι λίγο βαρετό. Δεν φταίω εγώ. Εσείς ανοίξατε την κουβέντα. Μας έφτασε η Ελβετία. Εχθρός της Ελλάδας η Βασιλεία. Δικαιολογημένα ύποπτος είναι ο Γλύξμπουργκ για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να έχει βάλει το γαλαζοαίματο δάκτυλό του.

Μιλάνε οι αριθμοι. Η Ελλάδα σε βαθμούς φέτος από τις ευρωπαικές διοργανώσεις ήταν 15η με 6,100. Τους 3,600 πήρε ο Ολυμπιακός, τους 2,000 ο ΠΑΟΚ, από 200 έδωσαν Ατρόμητος και Ξάνθη και 100 ο Αστέρας Τρίπολης. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην αριθμητική; Δεν χαζεύουμε, έτσι;

Βλέπουμε την δουλειά αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός έφτασε στα όριά του. Εκανε 4 νίκες και μια ισοπαλία στο τσάμπιονς ληγκ. Επίτευγμα που δεν συμβαίνει κάθε χρόνο. Ας μιλάνε στο λιμάνι για φρου φρου και αρώματα ευρωπαικά. Ο ΠΑΟΚ καλή πορεία και αυτός για τα μέτρα του. Πέρασε από τους ομίλους του γιουρόπα και μετά πάπαλα.

Συμπέρασμα. Με βαθμούς από δυο στην πραγματικότητα ομάδες δεν φτάνει να κρατηθείς στη 12άδα των καλύτερων χωρών της Ευρώπης, δηλαδή να είναι ανοικτή η πόρτα στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ.

Ποια άλλη ελληνική ομάδα να πάρει βαθμούς; Ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να πάρει αδειοδότηση. Ολες οι άλλες θεωρούν επιτυχία αρκεί να εξασφαλίσουν έξοδο  στην Ευρώπη.

Το τελευταίο. Ακόμα κι αν η Ελλάδα γλυτώσει φέτος από το κυνήγι της Βασιλείας, εννοώ την ελβετική ομάδα, του χρόνου θα ξεκινήσει από την 13η θέση, οπότε το καλοκαίρι του 2016 οι προκριματικοί γύροι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχουν όλες τις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν Ευρώπη. Γκαραντί.

Διαβάστε ακόμα:

Τσάμπιονς ληγκ ο απόλυτος στόχος του ΠΑΟΚ