ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Ψάχνει κάποιον ο ΠΑΟΚ για να τον τοποθετήσει γενικό διευθυντή. Κουμανταδόρο, δηλαδή. Τον κατάλληλο άνθρωπο που θα περπατήσει το μαγαζί. Καλώς τον ψάχνει ο Σαββίδης, αφού ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι στην άκρη. Δεν έχει χρόνο, αλλά και τη διάθεση να ασχοληθεί ο ίδιος με την ανώνυμη εταιρεία, αλλά και με την ομάδα.

Μόνο που τον κατάλληλο άνθρωπο δεν θα τον βρει ο ΠΑΟΚ στις μικρές αγγελίες, όπως προσπαθεί ο Σαββίδης μέσω διαφημιστικής εταιρείας. Ούτε ο υποψήφιος γι' αυτή τη δουλειά να διαθέτει τα τυπικά προσόντα για να προσληφθεί με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως ένας μάνατζερ, ένας διευθύνων σύμβουλος μιας κρατικής, ημικρατικής επιχείρησης.

Για να κάνουμε ταμείο, τι πουλάει ο ΠΑΟΚ; Θρησκεία πουλάει. Σε ποιους απευθύνεται ο ΠΑΟΚ; Σε οπαδούς. Σε πιστούς που αισθάνονται συναισθηματική τη σχέση τους με την ομάδα. Ότι δεν είναι πελάτες, αγοραστές, καταναλωτές της ανώνυμης εταιρείας ΠΑΟΚ.

Γνωρίζει ο ΠΑΟΚ να πουλάει το “ιδεολογικό”, το “πνευματικό” προϊόν του; Σε καμμία περίπτωση. Ο Χριστός δεν έφτιαξε τον χριστιανισμό. Δεν είχε καμμία ανάμειξη ο Ναζωραίος στην εξάπλωση του δόγματος. Πολυεθνικό πρότζεκτ έκανε τον χριστιανισμό ένας άλλος Εβραίος, ο φοβερός Παύλος, μακράν ο κορυφαίος διαφημιστής και επικοινωνιολόγος στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Η θρησκεία, η κάθε θρησκεία, επίσημη, ανεπίσημη, αιρετική ή, όχι, θέλει θαύματα. Όχι μιζέρια. Όχι δυστυχία. Άμα ο χριστιανισμός παρέμενε εκτός κόλπου, δηλαδή στη φουκαραδοσύνη, θα είχε εξαφανιστεί. Όπως έγινε λος πούλος ο κομουνισμός, άλλη θρησκεία αυτή.

Ο θρίαμβος του χριστιανισμού δεν είναι η αλήθειά του, αλλά το ότι έγινε εξουσία. Κατεστημένο. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να τον πετάνε τροφή στα άγρια θηρία σαν τους χριστιανούς στην αρχαία Ρώμη;

Διαβάστε ακόμα:

Να σε βράσω γλαρόσουπα, ρε καρντάση