ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Η «ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Πηγή: INTIME
 

Το εύκολο είναι να πεις ότι ο Παναθηναϊκός άνοιξε την πόρτα της περιπέτειας και μπήκε στη διαδικασία της φθοράς όταν έχασε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι στη Ριζούπολη από τον Ολυμπιακό. Συντριβή 3-0 και απώλεια του πρωταθλήματος. Με “Χ” το έπαιρνε ο για τρία χρόνια ήδη πρόεδρος της ΠΑΕ Άγγελος Φιλιππίδης. Το πήρε για 7η(!) φορά σερί ο Κόκκαλης, με τρόπο πανηγυρικό, πιο πανηγυρικό δεν γίνεται.

Γιατί, όμως, έχασε εκείνο το ντέρμπυ ο Παναθηναϊκός, που δεν υστερούσε αγωνιστικά, παικτικά από τον Ολυμπιακό; Επειδή ήταν άρρωστος, διοικητικά. Άρα, η κατηφόρα δεν ξεκίνησε στις 11 Μαϊου το 2003.

Δεν υπάρχει “κατηφόρα” και “ανηφόρα”, αφού την αμέσως επόμενη σαιζόν ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής. Και λοιπόν; Η νοσηρή κατάσταση στην ομάδα παρέμενε πάντα. Επιτέλους! Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν αξίζει χειροκρότημα, που το κερδίζει ο λιγώτερο κακός, που το χαρίζει ο αντίπαλος.

Είναι ακόμα προβληματικός ο Παναθηναϊκός του 2015. Και η ευθύνη δεν βαραίνει κανέναν Αλαφούζο. Παίζουν μπάλλα ακόμα οι αμαρτίες και μετά και προ πολυμετοχικότητας.

Δύο μόλις ημέρες μετά το 3-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη ξαναγίνεται, για δεύτερη φορά, παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Ουρουγουανός προπονητής Σέργιος Μαρκαριάν. Αποφάσεις στο πόδι. Προσλαμβάνεται ο Ισραηλινός Ιτζάκ Σουμ και στις 10 Ιουνίου, σα σήμερα, νέος πρόεδρος της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Αργύρης Μήτσου.

Η τελική λύση δεν δόθηκε. Ο Παναθηναϊκός, για όσους ξέρουν, είναι στο περίμενε εδώ και 15 χρόνια, για την τελική λύση.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτος στην Ελλάδα, δεύτερος στα Βαλκάνια