ΝΑΙ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ!

Πηγή: INTIME
 

Πρώτη ερώτηση στον Γκέκα και τον Φετφατζίδη, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας, για να ανοίξει η καθιερωμένη ενημέρωση της ημέρας. «Υπάρχει το σύνθημα ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες. Σας ταιριάζει μετά την εμφάνιση στο ματς με την Ιαπωνία. Ετσι δεν είναι;».

Δεν αστειεύομαι, συνέβη αυτό. Ετσι άρχισε μια συνέντευξη Τύπου με παρόντες επαγγελματίες παίκτες, επαγγελματίες παράγοντες, επαγγελματίες δημοσιογράφους. Με ανθρώπους που πήγαν στη Βραζιλία να κάνουν μια δουλειά. Ο καθένας τη δική του.

Δεν μου έκανε καμμία έκπληξη ότι οι δυο παίκτες αποδέχθηκαν ότι τους ταιριάζει το «σύνθημα». «Ναι, τα δώσαμε όλα. Μας ταιριάζει αυτό το σύνθημα!». Πώς λέμε, Ελλαδάρα, ομαδάρα. Κάτι τέτοιο κι αυτό. Αισθάνονται ήρωες, λοιπόν, ο Γκέκας και ο Φέτφα. Επειδή έφεραν 0-0 με την Ιαπωνία, αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες για 50 λεπτά.

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για το «σύνθημα» πρόκειται για μια φράση που είναι η εξής: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Την έβαλαν στο στόμα του Τσώρτσιλ, χωρίς να την έχει πει ποτέ. Κάποιος  από την Ελληνική Αντίσταση την εμπνεύστηκε με αφορμή τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε ο ελληνικός στρατός στην ιταλική επίθεση το 1940 και την απέδωσε στον Βρετανό ηγέτη για να αποκτήσει βάρος, ώστε να ενισχυθεί το φρόνημα των μαχόμενων Ελλήνων πατριωτών.

Ετσι που λες, μιλάμε για πατριωτικές συνεντεύξεις, ενόψει της συνάντησης με την Ακτή. Φανταστείτε να περάσουμε. Θα πρέπει να βρεθεί ένα νέο «σύνθημα» πιο βαρβάτο, να αποδοθεί στον Μπάρακ Ομπάμα, για να περιγράψει το νέο έπος.

Διαβάστε ακόμα:

Η αδικία του μουντιάλ για την Ελλάδα