Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

 

Είναι κάποιος ψευτοπαπάς, που δεν τον αναγνωρίζει η καθολική Εκκλησία της Κόστα Ρίκα, μάλιστα πρώην ποδοσφαιριστής, τίποτα το ιδιαίτερο, που το παίζει θαυματοποιός με τη βοήθεια του Θεού. Ο τύπος έστειλε μήνυμα στην αποστολή της εθνικής ομάδας: “Έχετε κερδίσει την Ελλάδα! Ο Ιησούς είναι μαζύ σας”.

Ο εν λόγω Όσκαρ Λουίς Σάντσες, που κυκλοφορεί στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα με φτωχά ρούχα, όλο κάτι βρίσκει και απασχολεί τα μήντια. Δεν έχασε την ευκαιρία με την εκπληκτική πρόκριση της χώρας του, της Κόστα Ρίκα.

Ένα από τα δύο συνέβη. Ή, αυτός ο παπά-Σάντσες ρώτησε τον Χριστό ή, εμφανίστηκε ο Χριστός και του είπε το μεγάλο νέο: Είμαι με την Κόστα Ρίκα, όχι με την Ελλάδα. Κι αυτός, ο φτωχοπαπάς του δρόμου έσπευσε να μεταδώσει την ουράνια πληροφορία στους παίκτες της Κόστα Ρίκα.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην αποστολή της εθνικής ομάδας έστειλε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Και ανάμεσα σ' άλλα ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε στους διεθνείς: “Μη φοβάστε τίποτα, η Παναγιά είναι μαζύ σας”.

Έτσι συνέβαινε και στον Όλυμπο. Ο μεν Δίας π.χ. ήταν με κάποιον, με κάποιους και η Ήρα βοηθούσε την αντίπαλη πλευρά. Όλοι οι Θεοί το έκαναν αυτό. Ο κόσμος, δηλαδή, θεωρούσε ότι οι Θεοί δεν είχαν άλλη δουλειά παρά να ασχολούνται με τα δίποδα. Ακόμα και με το ποδόσφαιρό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Να τη βράσω την πείρα του Κατσουράνη