ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΠΙΣΩΤΡΥΠΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

 

Μετρήσανε και τη βαβούρα στην Wall Street στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας των ΗΠΑ στο μουντιάλ με τη Γερμανία. Φοβερά πράγματα. Και διαπίστωσαν ότι τα ντεσιμπέλ είχαν πέσει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μην πεις ότι οι Αμερικανοί έχουν μανία με τις μετρήσεις. Ότι, δηλαδή, καταγράφουν ακόμα και πράγματα άσχετα, περιττά. Είσαι λάθος.

Η Αμερική είναι η Μέκα του καπιταλισμού. Η έδρα της πλανηταρχίας. Γιατί; Επειδή είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη στη γη. Γιατί; Επειδή είναι η πλουσιώτερη χώρα στον κόσμο. Γιατί; Επειδή τα δίνει όλα στην παραγωγή. Δηλαδή; Αν δεν παράξει, δεν πουλάει. Κι αν δεν πουλάει, δεν κονομάει.

Παραγωγή-κατανάλωση. Πήρες χαμπάρι; Πώς θα πουλήσω αυτοκίνητα στους ανάπηρους; Θα καταμετρήσω πόσοι οι υποψήφιοι αρτιμελείς οδηγοί. Λέμε τα χοντρά. Πώς θα πουλήσω χειμερινά ρούχα όταν μια χώρα έχει 11 μήνες καλοκαίρι, καύσωνα. Ανάλογα ρυθμίζω την παραγωγή μου. Και το λανσάρισμα του προϊόντος μου.

Θέλουν να γνωρίζουν οι άνθρωποι πόσο πουλάει το ποδόσφαιρο. Και τα συνακόλουθά του. Τηλεόραση νέας τεχνολογίας, σουβλάκια αραβικά, πίτσες τσιτσιλιάνικες, μπύρες Μονάχου.

Όλα μετριούνται. Και πόσες φορές κατά μέσο όρο η πισωτρύπα επισκέπτεται την τουαλέτα. Αν δεν ξέρουν τι πουλάνε, σε ποιους, πώς θα κονομάνε; Τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη.

Διαβάστε ακόμα:

Πριν το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα