ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

 

Αυτά που λες με το ποδόσφαιρο. Σου βγάζει τα μάτια, όμως εσύ, ο μάγκας, παρ' ότι χωρίς μάτια, βλέπεις. Φοβερά πράγματα. Λέμε για την Κόστα Ρίκα. Σ' ένα όμιλο με Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη κανένας δεν την υπολόγιζε. Κι όμως! Τερμάτισε πρώτη. Αήττητη και με δύο νίκες.

Αυτό που λέμε. Η μπάλλα σου βγάζει τα μάτια. Δεν είχε περάσει στο μουντιάλ του 2010 η Κόστα Ρίκα, και το 2006 ξεβράκωτη εμφανίστηκε στην Γερμανία, ξεσκιμένη έφυγε. Με τρεις ήττες.

Μισή Ελλάδα, λιγώτερη από μισή σε έκταση από την Ελλάδα η Κόστα Ρίκα και με επίσης λιγώτερο από το μισό δικό μας πληθυσμό. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Κόστα Ρίκα; Σήμερα μιλάμε ποδοσφαιρικά.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες κάποιοι γνωστοί και άγνωστοι “ελληνάρες”, λέμε γι' αυτούς που θα πεθάνουν με την αγάπη στην αρχαία Ελλάδα, για κάποιες εβδομάδες την κάνουν στην Κόστα Ρίκα. Κάθε χρόνο. Έχουν αναπτυχθεί “ειδικές σχέσεις” με άτομα και οργανώσεις κοσταρικανές.

Τι βλέπω στο ματς, για να μη ξεφύγουμε από την ποδοσφαιρική μας κουβέντα. Στο μουντιάλ του 2002 πέρασε από τον όμιλο η Βραζιλία και η ισόβαθμη τής Κόστα Ρίκα με 4 πόντους Τουρκία, η οποία τελικά πήρε την 3η θέση. Θα τα ξαναπούμε πριν το ματς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χριστός με την Κόστα Ρίκα, η Παναγιά με την Ελλάδα