ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΕΣ ΓΟΒΕΣ

 

Ο απόλυτος υπερπαίκτης. Ο απόλυτος πιστολέρο. Θρασύς, βρώμικος, βγαλμένος από πολύ παλιές εποχές του ποδοσφαίρου αλλά και της ομαδάρας που είχε κατακτήσει τα πρώτα δυό Mundial.  Όταν τα πάντα ήταν αλανιάρικα κι όταν το ποδόσφαιρο ήταν ακόμα καταδιωκόμενο άθλημα μην σπάσει κανά τζάμι εδώ στην φαιδρά πορτοκαλέα.

Τα πράματα βέβαια λογικά πήραν άλλη πορεία. Είναι η πορεία της δήθεν ευγένειας και των οργανώσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και των ανθρώπων, όταν καταπατούνται. Με την λογική οτι ΠΡΕΠΕΙ να καταπατούνται αλλά το παγκόσμιο super market να διαθέτει κι ένα stand κάπου στο βάθος για να πηγαίνουν και κάποιοι ηλίθιοι να ρίχνουν κανά τάληρο για την Unicef  η την Greenpeace. Αλητείες των πούστηδων και των αδερφάρων που πλέον έχουν μαζέψει την παγκόσμια εξουσία.

Τα ίδια σκατά γίνονται κι εδώ με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και με τις δεσμεύσεις κάποιου ακίνητου κάποιου βλάκα που χρωστούσε κανά χιλιάρικο ευρώ, ενώ την ίδια ώρα αποφυλακίζεται ο Λαυρεντιάδης ή παραγράφονται σκανδαλάρες πολιτικών ή πασίγνωστων φοροφυγάδων. Τα ίδια διεκήρυξε και η Τζολί που ΔΕΝ διαφώνησε με τον πόλεμο αλλά πρόταξε τα κομμένα βυζιά της για να μην συμβάινουν βιασμοί κατά την διάρκεια πολέμων ή κατακτήσεων εδαφών.

Κι έτσι λοιπόν κατέληξε η Ουρουγουάη να είναι το διωκόμενο αγρίμι. Όπως διώκεται ο καρχαρίας όταν πάει και τρώει εκείνον τον πανίβλακα που πήγε να κάνει σερφ στο νερό του. Όπως εδιώχθη η Αργεντινή επί Μαραντόνα υπέρ βωμών συμφερόντων. Κουστουμάτη αλητεία εναντίον αλητών με κοντά σορτσάκια, που πρέπει με το ζόρι να μπουν σε κλουβιά τσίρκου.

Οπότε σήμερα, τα πάντα είναι καλύτερα επειδή έχουμε την τεχνολογία. Που την χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν. Και παίρνω τον κανονισμό: «Το φύλλο αγώνος δεν χωρά ανταπόδειξη. Η οποιαδήποτε ομοσπονδία έχει δικαίωμα να κανει χρήση του βίντεο, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΛΑΘΕ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ».

Ο Σοάρες δάγκωσε; 100 %. Γιατί δαγκώνει το παιδί; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω κι ούτε με ενδιαφέρει. Όπως δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος δαγκώνει στην διάρκεια του σεξ κι αν δαγκώσει παραπάνω τρέχει ο δαγκωμένος και καταγγέλει βίαια συμπεριφορά. Στην περίπτωση μας, του Σοάρες, είχαμε τραυματισμό; Υπάρχει κάποιος κανονισμός  που να τιμωρεί δαγκωνιές; Έκανε μήνυση αυτός ο γελοίος ο Ιταλός για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά; Ο διαιτητής που είδε αλλά τελικά δεν είδε, γιατί δεν εγκαλείται;

Τρίχες ρωτάω τώρα και το ξέρω. Η Ουρουγουάη ήταν επικίνδυνη για την Βραζιλιούλα κι έπρεπε να ξεδοντιαστεί. Θα μπορούσε ακόμα κι ένας διαιτητής να το κάνει στην διάρκεια του αγώνα, αλλά η παγκόσμια αδερφότης ήθελε να παρουσιάσει τον παικταρά σαν κοινό hanibal. Για να επηρεαστεί όλη η κοινή γνώμη και κύρια των γυναικών. Ρε με το ζόρι νάχει δίκιο ο σέρφερ κι όχι ο καρχαρίας. Νάχει δίκιο ο θηριοδαμαστής και το κοινό που δίνει λεφτά για φυλακισμένα και βασανισμένα ζώα, κι όχι το ζώο.

Και φυσικά τότε παλιά, κανένα βίντεο δεν υπάρχει για χρήση ντόπας από τον Μαραντόνα. Όμως η παγκόσμια αδερφότης βρήκε κοκαίνες κι ό,τι άλλο γούσταρε, ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ( 786 έλεγχοι έχουν γίνει ) αλλά αυτή η Κόστα Ρίκα είναι ύποπτη και πέρασε εκτάκτως επτά παίκτες της. Λογικό δεν είναι; Η Κόστα Ρίκα κάπου ξέφυγε από τα εσκαμμένα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι αλήτης για να τιμωρηθείς. Εδώ έχουμε άλλο πράμα. Συμφεροντολογικά όμως ίδιο.

Εν πάσει περιπτώσει, άλλη μιά νότα χαράς τελείωσε για μένα. Το Mundial το χαρίζω εκεί που ανήκει. Στους άμπαλους και στους καθώς πρέπει. Στους νομοταγείς αλωμένους από τα ΜΜΕ. Σε αυτούς που αντί για ποδοσφαιρικά παπούτσια θα αναγκάσουν τους παίκτες να παίζουν με ψηλοτάκουνες γόβες. Σε αυτούς που τις αγκωνιές θα τις τιμωρούν ανάλογα με τις προβλέψεις των μπουκάδηκων και σε αυτούς που θα απαγορέψουν και τα τάκλιν μην τυχόν και σκισθεί κανά καλσόν. Καλή συνέχεια.

ΖΗΤΩ Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ .

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν μια δαγκωματιά του θεού