ΣΟΚ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΚΥΝΙΣΜΟΣ...

 

Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Η απόλυτη ταπείνωση μιας ομάδας που οδήγησε το ποδόσφαιρο σε ονειρικά επίπεδα. Πρόδωσε την ταυτότητά της και το πλήρωσε με τον πιο σκληρό τρόπο. Μέσα στην έδρα της, σε ημιτελικό παγκοσμίου κυπέλλου.

Μετρήθηκαν 179 δευτερόλεπτα πώς μεσολάβησαν από το δεύτερο μέχρι το τέταρτο γκολ της Γερμανίας. Η Βραζιλία δέχθηκε 5 γκολ μέχρι το 30ο λεπτό, χωρίς να ανασάνει. Λυπήθηκα τον κόσμο της χώρας που πιστεύει σε αυτή την ομάδα με θρησκευτική ευλάβεια. Μια πίστη σε ένα σάπιο δόγμα. Εδώ δεν μιλάμε για μια αόρατη δύναμη, αλλά για ένα ερείπιο με σάρκα και οστά στο πράσινο τερέν.

Σοκαριστικός και ο κυνισμός των Γερμανών. Μετά το 5-0 δεν δίστασαν να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας πέναλτυ σε ένα χέρι. Θα έρθει και για αυτούς το πλήρωμα του χρόνου. Οπως, ήρθε για τη Βραζιλία, την τελευταία ομάδα που έβαλε πέντε γκολ σε ημιτελικό. Το 1958 είχε κερδίσει 5-2 τη Γαλλία στο Ρασούντα της Σουηδίας. Τότε με Πελέ, Βαβά και Ντιντί. Τώρα παίζει με Φρεντ, Χουλκ και κάποιον Μπερνάρ. Υπάρχει άλλο ένα ημίχρονο...

Διαβάστε ακόμα:

Πατρίδα μου η μπάλλα, λέει ο Κρόυφ