Ο ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πηγή: INTIME
 

Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, να το δεχθούμε αυτό, είναι ένας άλλος Ολυμπιακός. Καμμία σχέση με την σκέψη και την πρακτική του Ολυμπιακού επί μεγαλομετόχων Σταύρου Νταϊφά και Σωκράτη Κόκκαλη. Να μιλήσουμε συγκεκριμένα, χειροπιαστά.

Τόσο ο Νταϊφάς, όσο και ο Κόκκαλης πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα, ήθελαν το πρωτάθλημα. Καμμία άλλη αγωνία, παρά μονάχα πως θα κατακτήσουν τίτλους, πρωταθλήματα και κύπελλα. Ο Μαρινάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα στο πρωτάθλημα! Από ποιον να το χάσει, από τον σακατεμένο Παναθηναϊκό, από την ΑΕΚ που μάλλον είχε αργήσει να υποβιβαστεί, από τον σταθερά προβληματικό ΠΑΟΚ;

Μόνος του παίζει στην Ελλάδα ο Μαρινάκης με τον Ολυμπιακό. Είναι η καλύτερη ομάδα, με σαφέστατη υπεροχή στο αγωνιστικό οπλοστάσιο. Όποιος δεν συμφωνεί είναι εκτός πραγματικότητας. Κατόπιν τούτου, ο εφοπλιστής το 'ριξε στο “εμπόριο”, αγοράζει και πουλάει παίκτες. Και όπως φαίνεται ο Μαρινάκης κινείται αποτελεσματικά. Σκοράρει στις μεταγραφές του, δηλαδή στο αγοράζω και στο πουλάω.

Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός με Μαρινάκη έχει αναδειχθεί σ' ένα “αντιμοντέλο” ομάδας, που αδιαφορεί σ' αυτό που λέγεται κτίσιμο ομάδας. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αγνοεί τους πιο βασικούς κανόνες στο ποδόσφαιρο, όμως χωρίς να βλάπτεται αγωνιστικά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, και χωρίς να απειλείται να χάσει τα πρωτεία στην Ελλάδα. Να, γιατί μιλάω για “αντιμοντέλο” ότι είναι ο Ολυμπιακός.

Κτίζω ομάδα σημαίνει ότι δουλεύω προπονητικά με τους παίκτες που έχω και αν χρειασθεί σε κάθε μεταγραφική περίοδο κάνω μια-δυο προσθαφαιρέσεις στο βασικό κορμό της ομάδας. Ο Μαρινάκης, όπως συνηθίζει πια, έκανε ήδη 15 μεταγραφές νέων παικτών. Λες και ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικό πρόβλημα, που δεν έχει. Αυτό το κάνει μόνον μια ομάδα που απέτυχε στον αγωνιστικό της σχεδιασμό, που χρεοκόπησε αγωνιστικά και ξεκινάει από την αρχή, από το μηδέν.

Ο Μαρινάκης δεν έχει πρόβλημα, όμως. Ό, τι κάνει μεταγραφικό κατά 84% του βγαίνει, χωρίς η ομάδα να “τραυματίζεται” σε συνοχή. Υπάρχει και ο κόσμος, όμως. Δεν γεμίζουν το γήπεδο οι γάβροι. Δεν προλαβαίνουν να δεθούν συναισθηματικά με τους νέους παίκτες, όπως π.χ. με τον Ιμπαγάσα, που έγινε αμέσως αγαπητός. Κόσμος πάει και έρχεται στο λιμάνι.

Και ο Μαρινάκης, όπως και ο Νταϊφάς και ο Κόκκαλης, ενδιαφέρεται να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο σημερινός μεγαλομέτοχος κάνει περισσότερο παιχνίδι με την ΠΑΕ, παρά μέσω της ομάδας με την εξέδρα. Και όπως αποδεικνύεται ο ανορθόδοξος τρόπος του Μαρινάκη οφελεί τον Ολυμπιακό και οικονομικά και αγωνιστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Εστησαν στον τοίχο τον Μαρινάκη