ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Γράφει ο Μάνος Μανουσέλης

Δεν είναι λογικό να πανηγυρίζει κανείς επειδή η εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας την Σενεγάλη με σκορ 87-64! Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη έπαιξε σοβαρό, μεθοδικό μπάσκετ, αλλά το χαμηλό επίπεδο του αντιπάλου δεν δίνει συν στην Ελλάδα για την συνέχεια του τουρνουά. Η Σενεγάλη θα χάσει από όλους, οπότε οι διεθνείς έκαναν βασικά το καθήκον τους.

Μας άρεσε, πάντως, το ότι οι Έλληνες δεν υποτίμησαν  την Σενεγάλη και παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα με την δέουσα προσοχή. Πιθανότατα να βοήθησε και το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα είχε γλυτώσει η Κροατία από του χάρου τα δόντια από την ...υπερδύναμη που λέγεται Φιλιππίνες.

Εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενες οι όποιες απώλειες έχουν οι βασικοί μας αντίπαλοι στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, διότι όσο πιο ψηλά τερματίσουμε, με τόσο πιο βατό αντίπαλο θα παίξουμε στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Ήδη τα πρώτα δεδομένα μπαίνουν στο κομπιούτερ και μετά την ήττα της Γαλλίας από την Βραζιλία οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους...

Στον αγώνα: Η εθνική όταν θα σουτάρει τόσο καλά δεν θα χάνει από κανέναν! Είχε 13/25 τρίποντα και εξαιρετικές συνεργασίες, βάζοντας τη μπάλα πρώτα μέσα και βγάζοντας την στη συνέχεια έξω και βρεις κόντρα με συνέπεια τον ελεύθερο παίκτη.  Η δουλειά στα ριμπάουντ παίρνει επίσης καλό βαθμό και μάλιστα απέναντι σε μια ψηλή και αθλητική ομάδα.

Αν ψάξει κάποιος να δει που κόλλησε η Ελλάδα θα δει ότι έγινε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η αντίδραση της απέναντι στην ζώνη της Σενεγάλης δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η Ελλάδα χρειάζεται να νικήσει και τις Φιλιππίνες του ΝΒΑερ Μπλάτσε, για να προκριθεί και τυπικά στην φάση των 16 και από εκεί και πέρα να δει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος με τον οποίο θα διασταυρωθεί. Εννοείται ότι οι θεοί του μπάσκετ απαγορεύουν την επιλογή αντιπάλου, αλλά η προεργασία και η προετοιμασία δεν έβλαψαν ποτέ και κανέναν...

Διαβάστε ακόμα:

Τι μπορεί η Ελλάδα στο μουντομπάσκετ