ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙ Ο ΑΡΗΣ

 

Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία, που λέμε. Όπως και η ΑΕΚ, άλλωστε. Σε ακόμα μικρότερο βαθμό ο Άρης. Στη χρεοκοπία να φθάσει μια τέτοια ομάδα, στην απόλυτη οικονομική παραλυσία, δεν θα πέσει στα χέρια ενός περαστικού. Κάποιος, δηλαδή, που έτυχε να περάσει απ' έξω, να ρωτήσε τι είναι Παναθηναϊκός, τι ΑΕΚ, και να κτύπησε το κουδούνι της πόρτας, διότι ακόμα η ΔΕΗ δεν πρόλαβε να κόψει το ρεύμα.

Τι θα πει “μαγαζί γωνία”; Έχει κόσμο. Τίποτα άλλο. Αυτά τα περί Ιστορίας και ένδοξου παρελθόντος δεν μετράνε. Το ζύγι το ορίζει το μπούγιο. Η πελατεία. Αφού, λοιπόν, είναι μεγάλος ο όγκος των οπαδών π.χ. του Παναθηναϊκού, η ομάδα δεν θα πέσει σε λεχρίτη. Σε φουκαρά. Σε κάποιον που εύκολα μπορεί να κρύψει το αληθινό ειδικό του βάρος.

Μετά τη γνωστή περιπέτεια, την καταστροφική πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού, ανέλαβε ένας επώνυμος κοινωνικός παράγων. Ο εφοπλιστής Αλαφούζος. Ο εκδότης. Ο καναλάρχης. Ο μηντιάρχης. Όχι κάποιος καπετάν τίποτας.

Το ίδιο και στην ΑΕΚ. Βαρύ οικονομικό όνομα αυτό του Μελισσανίδη. Παπόρια, πετρέλαια, εκμετάλλευση λιμανιών σ' όλο τον κόσμο. Χοντρές μπίζνες.

Με τον Άρη τι γίνεται; Επίπεδο γειτονιάς. Αυτό που λέμε. Ένας άγνωστος να τους πει “Δώστε μου την ομάδα” επιτόπου θα του την δώσουνε. Αρκεί να πληρώνει τους ποδοσφαιριστές και κανένα πρόβλημα αν ο έτσι, Γαλανός λέγεται, Μπλες, Γαλάζιος, Γκρίζος, Σκούρος, όπως και να λέγεται, βρίζει στα ίσα αυτούς που του έδωσαν την ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ΠΑΟΚ! Η μαύρη νύχτα του τερματοφύλακα