ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ 11 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ 13 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

πηγή: Intime
 

Γιατί να μην κερδίσει σήμερα στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός, όπως το έκανε την περασμένη σαιζόν στο ίδιο γήπεδο, με το αλησμόνητο 3-0; Ντέρμπυ είναι αυτό. Τι πάει να πει ντέρμπυ; Ότι πολύ περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα, ειδικά σε παραδοσιακό ντέρμπυ, όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει. Και το κάθε αποτέλεσμα δεν είναι έκπληξη. Επειδή το παιχνίδι είναι ντέρμπυ.

Τι έγινε πέρυσι; Μόνον στο όνομα δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στους δύο αιώνιους. Ίδιο βάρος η φανέλλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Σ' όλα τα άλλα μέτωπα, σ' όλους τους τομείς υπερείχε ο Ολυμπιακός. Καλύτερους παίκτες. Καλύτερη ομάδα. Πιο έμπειρος προπονητής. Οικονομικά πανίσχυρος σε σύγκριση με το χρεοκοπημένο Παναθηναϊκό. Κι όμως!

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός τον ξεβράκωσε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Του έβγαλε και το σώβρακο και τον ξάπλωσε τρεις φορές. Λοιπόν; Γιατί, λοιπόν, να μην επαναλάβει και σήμερα το θρίαμβό του ο Παναθηναϊκός; Ας παίξει με 11 ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με 13. Να τα βάλουμε κάτω.

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα μ' αυτή τη χοντρομαλακία, τον 12ο παίκτη. Ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Άρα, ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη θα έχει ένα παίκτη παραπάνω. Μόνον έναν;

Τον Μαρινάκη πού τον βάζεις; Δεν είναι ίσος και όμοιος με τον Αλαφούζο. Δεν λέω ότι ο ένας βάζει λεφτά κι ο άλλος όχι. Αυτά είναι μαλακίες. Λέω το άλλο. Με Μαρινάκη ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος οικονομικά. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός επί Αλαφούζου έχει οικονομικό πρόβλημα. Πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Πάρα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Άρα;

Άρα, ο Ολυμπιακός θα παίξει με 13 κι ο Παναθηναϊκός μόνο με τους 11 παίκτες του. Και επειδή είναι ντέρμπυ, επειδή είναι όλα μέσα, πιθανόν να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, όπως και να αρπάξει μια τεσσάρα.

Διαβάστε ακόμα:

Το ντέρμπυ, η φανέλλα και το πριμ