ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟ

πηγή: Intime
 

Εκλογές στην ΕΠΟ το 2015 και το 2016! Η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή προκαλεί πρόωρες και εσπευσμένες εκλογές, όχι γενικές, μόνον για τη θέση του πρόεδρου, στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Θα γίνουν, λοιπόν, οι εκτός προγράμματος προεδρικές τέλος Ιανουαρίου 2015 και οι κανονικές για να εκλεγεί το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το 2016.

Ο Σαρρής έγινε παρελθόν από την ΕΠΟ γιατί του έπεσαν όλα μαζύ! Καμμία σχέση το ότι η ομοσπονδία δεν έχει δυνατότητα να πάρει φορολογική ενημερότητα, με συνέπεια να ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή σύμφωνα με την οποία το 1,5 εκ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης θα διατεθεί κατ' ευθείαν στα σωματεία. Αυτή είναι η αφορμή της παραίτησης Γιώργου Σαρρή, όχι η αιτία.

Προσωπική του επιλογή ήταν ο Ρανιέρι και η κακή αγωνιστική πορεία της εθνικής έστησε στον τοίχο τον Σαρρή. Τέτοια αρνητική δημοσιότητα, άσε τις δικαστικές περιπέτειες που εκκρεμούν σε βάρος της διοίκησης της ΕΠΟ, δεν μπόρεσε να την αντέξει ο χαμηλών τόνων γιατρός από την Χίο.

Τι παίζει στη συνέχεια μετά την παραίτηση Σαρρή; Ο Μαρινάκης, όπως κάθε πρόεδρος ΠΑΕ που κάνει πρωταθλητισμό, ενδιαφέρεται να επηρεάζει την εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ. Αν μπορούσε το ίδιο θα έκανε ο Αλαφούζος, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Μελισσανίδης; Δεν παίζει. Δεν θέλει να παίξει. Εκτιμά ότι δεν τον συμφέρει να “εκτεθεί” παρασκηνιακά υπέρ ή, κατά κάποιου υποψήφιου προέδρου.

Ποιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος; Εννοώ ποιος θα είναι εκείνος που θα γίνει νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Ασφαλώς πρόσωπο που θα έχει την υποστήριξη του Μαρινάκη.

Ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης δεν έχει “ξεκολλήσει” από το χώρο. Κινείται, όμως, στα ρηχά νερά. Και εκτός του κύκλου Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, άλλωστε, έκανε μακρυά τον Γκαγκάτση, γι' αυτό ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν αντίπαλος του Σαρρή στις προηγούμενες εκλογές της ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το γήπεδο της ΑΕΚ και τα πρεζόνια της