ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

Έχει μείνει στην Ιστορία. Πριν από 34 χρόνια, σα σήμερα 11 Φεβρουαρίου, στο κτίριο που στεγαζόταν για χρόνια ο ΟΠΑΠ, όχι εκεί που βρίσκεται σήμερα, ο μακαρίτης υφυπουργός αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κατσιφάρας είχε πει τη μεγάλη κουβέντα. Το συνηθίζανε οι πασόκοι υπουργοί. Να απειλούν. Να εκφοβίζουν. Ότι θα κάνουν και θα ράνουν. Στην ίδια... πατέντα και τα προσκοπάκια τους, οι συριζαίοι.

Έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια για να πάρει πρέφα η πιάτσα τους πασόκους. Ότι οι αρχιερείς της πολυπόθητης Αλλαγής ήταν σκέτοι παραμύθηδες. Έλεγαν, λοιπόν, ότι θα κλείσουν φυλακή τους παράνομους, ότι θα φτιάξουν τη διαιτησία, ότι θα σταματήσουν τους χουλιγκανισμούς, ότι θα ξανακάνουν ξένους τους αθλητές που με πλαστά χαρτιά ελληνοποιήθηκαν. Μη λέμε πολλά.

Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στα γραφεία του ΟΠΑΠ εκείνη την ημέρα ο Κατσιφάρας άστραψε και βρόντηξε: “Αν δεν σταματήσουν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα θα πάρω τέτοια μέτρα που θα με παρακαλάνε γονατιστοί οι πρόεδροι των ΠΑΕ να τα αποσύρω”. Ανέκδοτο; Σε καμία περίπτωση. Έτσι το είπε η υπουργάρα η πασοκάρα.

Οι χούλιγκαν το είχαν παραξηλώσει, όλοι θεωρούσαν ότι η ευθύνη ανήκει στις ΠΑΕ, όποτε με το στόμα ο Κατσιφάρας έδειξε την... πολιτική του αποφασιστικότητα. Ποια ήταν η συνέχεια; Τίποτα. Ούτε η ποδοσφαιρική βία αποκλιμακώθηκε, ούτε πήρε κανένα μέτρο η κυβέρνηση, ούτε χρειάστηκε κάποιος πρόεδρος ομάδας να... πέσει στα πόδια του υπουργού.

Θυμήθηκα αυτή την γελοία ιστορία, γιατί δεν έχουν σταματήσει την ίδια κασέτα, σε κάθε ευκαιρία όλοι οι κατοπινοί υπουργοί.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν πήγε ο Βαλβέρδε στην ΑΕΚ