ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

πηγή: Intime
 

Τι περιμένει ο χάλιας οπαδός όταν διαβάζει αυτά που λέει ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του, το ερώτημα κατ' αρχήν. Να πει ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ότι είναι υπέροχος ο κόσμος της ομάδας, ότι παίζω για τους καλύτερους οπαδούς της Ελλάδος.

Κάνω τούτη την εισαγωγή επειδή θέλω να σταθώ σε δύο κουβέντες του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, του Σαρλ Ιτάνζ. Υποψιάζομαι ότι το παλληκάρι, που από τα λόγια του δείχνει συγκροτημένο άτομο, δεν προχώρησε στη μπάλλα διότι έχει κάποιες «ιδιορυθμίες». Μια στιγμή, μην παρεξηγηθούμε.

Δεν γίνεται ο ποδοσφαιριστής αξίας, όπως ο καλλιτέχνης, ηθοποιός, τραγουδιστής, ζωγράφος, οτιδήποτε, να είναι εντελώς «νορμάλ». Και ποιος δεν έχει «ιδιορυθμίες» θα μου πεις. Παρακάτω.

«Το πιο σημαντικό είναι να δουλεύεις. Να μη σταματάς να δουλεύεις. Όσο δεν έπαιζα στον ΠΑΟΚ προσπαθούσα το καλύτερο στις προπονήσεις και περίμενα την ευκαιρία μου». Αυτά λέει ο Καμερουνέζος Κάρολος, που διαμορφώθηκε, που ανατράφηκε, που εκπαιδεύτηκε ποδοσφαιρικά στο περιβάλλον της Λίβερπουλ αλλά δεν κρίθηκε ικανός για το επίπεδο του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μαλάκα οπαδέ, ο επαγγελματίας, διότι είναι επαγγελματίας ο ποδοσφαιριστής, σήμερα είναι εδώ, χθες στην Τουρκία, αύριο όπου για να βγάλει το ψωμί του, σου είπε κάτι πολύ δυνατό. Κάτι που έχει τη σπουδαιότητα μαθήματος σ' εσένα, νεαρέ οπαδέ. «Το σημαντικό είναι να δουλεύεις...».

Πώς θα πορευθείς στη ζωή σου χωρίς να δουλέψεις; Μην περιμένεις τον Τσίπρα και τον κάθε πρωθυπουργό να καθαρίσει για εσένα. Εσύ τι κάνεις! Μήπως μαλακίζεσαι όλη ημέρα; Πόσο δούλεψες σήμερα σα μαθητής, σα φοιτητής, σα υποψήφιος επαγγελματίας.

Διαβάστε ακόμα:

Αδιόρθωτος ο Ιβάν Σαββίδης