«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

 

Ένα ακόμα νέο από το δικαστικό μέτωπο. Από Δευτέρα αρχίζουν οι καταθέσεις των προέδρων ΠΑΕ που ελέγχονται για κομπίνες τους με την εφορία. Για πλαστά χαρτιά, δηλαδή. Για μαϊμού φορολογικές ενημερότητες.

Είναι αηδιαστικό, οι ανώνυμες εταιρείες του ποδοσφαίρου για δεκαετίες να αντιμετωπίζονται από το κράτος σα να είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, άρα ας κλείνουμε τα μάτια της όποιας παρανομίας τους. Γιατί όλα αυτά; Επειδή παίζει ο φόβος των πολιτικών μη χάσουν πελατεία. Να μην τους ψηφίσουν οι οπαδοί της ομάδας της οποίας ο πρόεδρος λαμογιάρει.

Όχι ότι φταίνει μόνο οι πολιτικοί. Φταίνε και κάποιοι οπαδοί που πρώτα σκέπτονται σαν οπαδοί και μετά σαν πολίτες. Αν σκέπτονται σαν πολίτες, δηλαδή σα φορολογούμενοι. Να πληρώνουν οι ίδιοι φόρους, και να γλυτώνει φόρους ο πρόεδρος της ομάδας, όχι η ομάδα.

Τέλος πάντων γι' αυτό το θέμα δεν φθάνει μονάχα να κάνει καλά τη δουλειά της η δικαιοσύνη. Αν κάνει καλά τη δουλειά της, διότι συνήθως οι πρόεδροι των ΠΑΕ τα καταφέρνουν και γλυτώνουν φορολογικά παρ' ότι είναι ανοικτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Θα προφυλακιστούν πρόεδροι ΠΑΕ;