Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

 

Ρεπορτάζ διαιτησίας. Αυτή ήταν η δουλειά του δημοσιογράφου Βαγγέλη Αλυσανδράτου που τον έφαγε ο καρκίνος, που τον τελείωσε στα 70 του χρόνια το πρωί της Κυριακής. Ένας ήσυχος άνθρωπος ήταν ο Βαγγέλης χαμηλών, χαμηλότατων τόνων, η αυθεντία στα θέματα διαιτησίας.

Δυο βάζελοι αθλητικοί συντάκτες, ο Μανώλης Γαρυφαλλάκης, μακαρίτης κι αυτός, στο Φως και ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος στην Αθλητική Ηχώ, ήταν οι ρεπόρτερ διαιτησίας. Αυτοί που παρακολουθούσαν καθημερινά το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως άλλος έκανε το ρεπορτάζ π.χ. του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, της κάθε ομάδας, της ΕΠΟ και της αθλητικής δικαιοσύνης, του στίβου και του μπάσκετ, έτσι αυτοί οι δύο παναθηναϊκών φρονημάτων δημοσιογράφοι στις δύο μοναδικές αθλητικές εφημερίδες μέχρι το 1982 που εκδόθηκε ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» ασχολούνταν μόνον αυτοί με τα της διαιτησίας.

«Κάτι» έγινε παραμονές ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με γάβρο διαιτητή και θεωρήθηκε υπεύθυνος ο Μανώλης Γαρυφαλλάκης και του πήραν στο «Φως» το ρεπορτάζ διαιτησίας, που το ανέλαβε ο άρρωστος γάβρος δημοσιογράφος Χάρης Παπαγεωργίου. Μετά από ένα μήνα το ρεπορτάζ διαιτησίας το ανέλαβε και το είχε χρόνια, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί ο επίσης ολυμπιακός βέβαια Νίκος Φύριος.

Διαβάστε ακόμα:

Το μυστήριο κρατάει 40 χρόνια