ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ

 

Στη συνείδηση όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κι όχι μόνον αυτών, έχει καταγραφεί ότι ο πρώην διαιτητής Γιάννης Σπάθας ήταν το «πρωτοπαλλήκαρο» του αρχηγού της Παράγκας Θωμά Μητρόπουλου. Έχει μείνει η περιβόητη ατάκα του Σπάθα σε τηλεφωνική συνομιλία του, όπως είχε υποκλαπεί από τις μυστικές υπηρεσίες: «Να κερδίζει ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω, όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν!». Σημείωση απαραίτητη: Το Αιγάλεω, τότε ομάδα Α' εθνικής, ήταν η ομάδα του Θωμά Μητρόπουλου.

Το νέο είναι, όπως γράφτηκε σε εφημερίδα, ότι ο Γιάννης Σπάθας θα γράψει βιβλίο για τη θρυλική Παράγκα, όπου θα αναφέρει όσα γνωρίζει από πρώτο χέρι. Να συμπληρώσω ότι αυτή είναι μια παληά σκέψη του πατέρα του διαιτητή Ηλία Σπάθα, η οποία όμως υποπτεύομαι δύσκολα θα πραγματοποιηθεί... Τότε γιατί κυκλοφορεί τέτοια «απειλή», ότι ο πατήρ Σπάθας θα μιλήσει για την πιο κατάφωρη σελίδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος;

Ο Γιάννης Σπάθας, που είναι σε θαυμάσια οικονομική κατάσταση, ναι μεν ελέγχει έναν από τους μεγάλους συνδέσμους διαιτητών, αυτόν του Πειραιώς, όμως φαίνεται πως δεν έχει ερείσματα στην ΕΠΟ. Και σαν πατέρας το φέρνει βαρέως που συμπεριφέρονται στον γιο του σα να είναι τελειωμένος. Τα άλλα κοράκια έχουν δώσει από δέκα περίπου παιχνίδια, ενώ ο Ηλίας Σπάθας μονάχα τρία...

Διαιτητής ο Ηλίας Σπάθας στον χθεσινό τελικό κυπέλλου του Πειραιά ανάμεσα στο Μοσχάτο και τη Προοδευτική, παρουσία 5.000 θεατών στο Καραϊσκάκη και την μπάντα του Δήμου. Ε, αφού δεν τον βάζουν να σφυρίξει στη σούπερ λίγκα, για τον Ηλία Σπάθα υπάρχει και ένας ξεχωριστός αγώνας τοπικού χαρακτήρα.

Αλήθεια, ο Σπάθας θα γράψει βιβλίο; Και θα το εκδώσει; Κάποιοι που ακόμα κυκλοφορούν στην πιάτσα έχουν χάσει τον ύπνο τους... Μήπως το βιβλίο για την Παράγκα είναι μία ανοιχτή απειλή για ορισμένους που σαμποτάρουν τον Ηλία.

Διαβάστε ακόμα:

Το χοντρό και στημένο παιχνίδι της αναβολής