ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΩΤΗΡΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Ο αγαπημένος, λέει, της εξέδρας Γκονζάλες. Λέω για τον Αργεντινό Εζεκιέλ Γκονζάλες, ο «Έκι» για τους βάζελους που φόρεσε ένα φεγγάρι και μέχρι το 2008 τη φανέλλα του Παναθηναϊκού. Για άλλους ήταν ένα κωλόπαιδο, υπερτιμημένο, όμως με την ευκαιρία δυο πράγματα έχουν σημασία. Πρώτον, τι λένε τα χαρτιά, τα συμβόλαια. Και δεύτερον, το παραμύθι που πουλάει στο πόπολο ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μέχρι ότι είναι οπαδός, ένας από τους «φιλάθλους» της ομάδας.

Ο Τσίπρας ανέλαβε πρωθυπουργός. Καμμία σημασία αν η δική του κυβέρνηση δεν θέλει να επιβαρύνει το δημόσιο. Ανέλαβε και τα κερατιάτικα των προηγούμενων πρωθυπουργών. Έτσι και ο Αλαφούζος. Δεν μπορεί να πει «Δεν έχω σχέση με τα χρέη της πολυμετοχικότητας». Αφού, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι ένας, όχι διαφορετικός με την αλλαγή ιδιοκτησίας, ήρθε στον Αλαφούζο το φιρμάνι του 1,2 εκ. ευρώ που δικαιούται ο Γκονζάλες βάσει απόφασης της αρμόδιας επιτροπής της FIFA.

Τι θα κάνει ο λαϊκός, όχι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός; Ο της λαϊκής βάσης Παναθηναϊκός θα πληρώσει το αγγούρι, αν βέβαια παραμείνει το 1,2 εκ. μετά την έφεση της «παναθηναϊκής συμμαχίας». Διαφορετικά θα αρχίσει να μετράει η αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα. Πρώτα μείον 6, μετά μείον 12 και τελικά αποβολή από το πρωτάθλημα.

ΦΙΦΑ είναι αυτή, όχι επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, όπου είχε δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός, για να μανουβράρει κάποια ΠΑΕ μια απόφαση σε βάρος της. Συμπέρασμα. Πάντα υπάρχει συμπέρασμα. Δεν αξίζει, άλλωστε, να διαβάζεις κάτι χωρίς να παίρνεις την ουσία του.

Σωτήρας ήρθε ο Κώστας Καραμανλής και μας φόρτωσε δανεικά με τη «φιλολαϊκή» πολιτική του. Το ίδιο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου. Έβαλε μεγαλύτερο βάρος στο γαϊδούρι που κάποια στιγμή κλατάρησε.

Να τη βράσω την πολυμετοχικότητα και την πολυδημοκρατικότητα και την όποια σωτηριολογία όταν κληρονομεί αμαρτίες σωτήρων.

Διαβάστε ακόμα:

Το 0-2 και το μεγάλο όφελος του Παναθηναϊκού