Η ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΚΙ

πηγή: Intime
 

Παοκάρα, ρε! Για μια στιγμή τα 'χασα βλέποντας τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης. Θα έγινε λάθος, σκέφθηκα. Ποια παοκάρα, όταν σαν ομάδα δεν σε τράβαγε, ρε παιδί μου, έφερε και 0-0 στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γίγαντες, ρε! Άλλος τίτλος για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τρέμουν το όνομά σου, ρε Παοκάρα, άλλη εφημερίδα. Τι γίνεται και εμείς δεν έχουμε πάρει πρέφα. Κάτι έχει γίνει με τον περήφανο ΠΑΟΚ, και τι να 'ναι αυτό.

Το κύπελλο στο βόλευ. Αυτό είναι. Η παοκάρα, όχι οι επαγγελματίες παίκτες που φοράνε τη φανέλλα με το δικέφαλο είναι αυτοί που κέρδισαν στον τελικό το ολυμπιακάκι. Αυτό έγινε. Η ψυχή του ΠΑΟΚ η γιγαντιαία ψυχή της παοκάρας κέρδισε τον άψυχο Ολυμπιακό, όχι τους επαγγελματίες βολεϋμπωλίστες που φοράνε την ερυθρόλευκη φανέλλα.

Να, γιατί αξίζει το πρωτοσέλιδο. Επειδή κέρδισε ο ΠΑΟΚ, το όνομα ΠΑΟΚ, η ιδέα ΠΑΟΚ. Και στο ποδόσφαιρο; Ποιος το γαμάει το ποδόσφαιρο! Στο τάβλι να έπαιρνε το κύπελλο ο ΠΑΟΚ, οι φυλλάδες θα πουλούσαν το θρίαμβο. Το ίδιο έκαναν και οι άλλες του Ολυμπιακού. Δεν έχει θέση στην πρώτη σελίδα η ήττα στο κύπελλο του βόλεϋ, πουλάει μόνον η νίκη, γι' αυτό γίγαντες στο 2-0 με Ξάνθη, δεν μασάει ο θρύλος, τέτοια.

Ο θρύλος, βέβαια. Κερδίζει ο αιώνιος θρύλος, η ιδέα του θρύλου, η ψυχή του θρύλου. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, όμως εμπνέονται από τον θρύλο, τη θρυλάρα, την παοκάρα, ναι παοκάρα είναι, ακόμα και στο βόλεϋ που οι μισοί παοκτσήδες δεν γνωρίζουν με πόσους παίζεται 5, 6, 11 παίκτες.

Διαβάστε ακόμα:

Το κοροϊδιλίκι των προπονητών