ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

Τελειώνει το παιχνίδι Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 και το μικρόφωνο στους δύο προπονητές. Μέσα στο show οι δύο επαγγελματίες. Έτσι πρέπει να είναι. Μέσα στη δουλειά του προπονητή είναι να πει σ' εμένα που παρακολούθησα το έργο και δυο κουβέντες. Να με φέρει πιο κοντά στο παιχνίδι. Να με κερδίσει πιο πολύ σα φίλο του ποδοσφαίρου. Και για τον ίδιον τον προπονητή είναι μια ευκαιρία να δείξει την κλάση του στο επικοινωνιακό κομμάτι. Που, επαναλαμβάνω, είναι μέσα στη δουλειά του.

Το ρουμανάκι, αυτό το ανθρωπάκι της Ξάνθης, με το βαρύ όνομα Λουτσέσκου, τι είπε; Ότι εσείς που μ' ακούτε είστε μαλάκες. Άτομα της πλάκας. Σας έχω για φτύσιμο. Φοβερά πράγματα.

Μια ευκαιρία έκανε η Ξάνθη και κάτι... ακόμα. Ποιο; Το τίποτα σε 90'. Αυτό ήταν το «κάτι» της Ξάνθης εκτός από τη μία ευκαιρία. Το τίποτα. Κι ο Λουτσέσκου είπε «Καταφέραμε να κάνουμε μια ευκαιρία κι αν γινόταν γκολ, όλα ίσως θα ήταν διαφορετικά». Φοβερά πράγματα.

Ότι η Ξάνθη που πουλάει το προϊόν της, τους αγώνες της στην τηλεόραση και απευθύνεται σε πελάτες τηλεθεατές και παρουσιάζει μία ομάδα για κλάματα, ο προπονητής κάνει το κορόιδο. Για να φτιάξει μια φάση βγήκε στο γήπεδο, την έκανε, άρα όλα οκέυ.

Ο άλλος. Ο Περέιρα. Φρίκη κι αυτός. «Είμασταν η καλύτερη ομάδα» είπε ο Πορτογάλος. Φοβερά πράγματα. Έμεινε ικανοποιημένος ο επαγγελματίας επειδή ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Ξάνθη που δεν είχε στην ατζέντα της το παίχνίδι στο Καραϊσκάκη. Ένας κακός πάλι Ολυμπιακός, που απλά παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο β' ημιχρόνιο, όμως χωρίς να ικανοποιήσει.

Άλλο είναι καλύτερος, άλλο καλός. Μια ομάδα μπορεί να είναι πάρα πολύ καλή, καλύτερη από κάθε άλλη φορά και να είναι κατώτερη από τον αντίπαλο. Και να χάσει από τον αντίπαλο. Τι μας λέει ο Περέιρα; Ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη. Άξιος ο μισθός του. Δεν είναι λίγο να είναι καλύτερη η ομάδα του από την Ξάνθη.

Διαβάστε ακόμα:

Το ζόρι του Μαρινάκη με τον Περέιρα