ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΡΕ ΑΜΠΑΛΕ ΖΑΡΝΤΙΜ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Συγνώμη, αλλά μας τα κάνατε μπαλόνια με τον Ζαρντίμ επειδή με κατενάτσιο από την εποχή του Χερέρα κέρδισε την Αρσεναλ στο Εμιρειτς. Σε λίγο θα μας πείτε ότι ο Οτο Ρεχάγκελ είναι προπονητάρα με σύγχρονες ιδέες.

Εγώ πραγματικά βγάζω το καπέλο στον Ευάγγελο που την είχε πάρει χαμπάρι από την αρχή αυτή τη σιγανοπαπαδιά. Πριν καν χάσει παιχνίδι, του είπε: «Αγοράκι μου, δεν νομίζω». Τον πακετάρανε και τον στείλανε πίσω στην Πορτογαλία. Ο πρόεδρος βλέπει πολύ μπάλα, δεν είναι κανένα χάπατο. Η αλήθεια είναι ότι τον αποσυντονίζει μερικές φορές εκείνος ο χονδρός που έχει βάλει για την επικοινωνία. Πολύ ευγενικό παιδί δεν λέω, όμως από τόπι, τσολιάς με φούντες. Κάθε φορά που τον ακούω να μιλάει, παρότι ευφραδής και φαρδής δεν το πετυχαίνει (το τόπι) ούτε με τις οκτώ.

Ας μην ξεφύγουμε περισσότερο. Μιλάγαμε για αυτόν τον μυρουδιά τον Ζαρντίμ που τον ανθίστηκε με την μία ο Ευάγγελος και του κούνησε μαντήλι. Πώς βρέθηκε στην Μονακό; Μανατζεριλίκια. Τον ψήσανε εκείνο τον Ρώσο που καβάτζωσε και τον Σκορπιό. Τον είδα στις εξέδρες του Λουί Ντε απόψε. Νόμιζα ότι ήταν κέρινο ομοίωμα. Ενώ ο πρίγκιπάς μας, ο Αλβέρτος, άλλο πράμα. Ροδαλός, φλουσκουνιασμένος και με το κασκόλ της Μονακό. Πόσο θα ήθελα να τον ακούσω να τραγουδά: «Στις χαρές και στις λύπες μαζί, μοναχά Μονακό εσύ. Μο-να-κό, Μο-να-κό, Μο-να-κό». Να σειέται το Μόντε Κάρλο, να ταρακουνιούνται οι φεράρι και οι μπέντλεϊ, να τραντάζονται τα γιοτ.

Ετσι πάει. Εχεις στην εξέδρα τον Αλβέρτο που θα μπορούσε να νταραβερίζεται με τον Λεονάρντο του Κάπριο και ασχολείται με τον Λεονάρντο του Ζαρντίμ και παίζεις σύστημα φτου ξελευτερία; Με ένα πρόεδρο μέγιστο, με παίκτες γίγαντες, με κόσμο χαλύβδινο, που θα έλεγε και ο φίλος μου ο κοντομάνικος. Χίλιες φορές Περέιρα. Τουλάχιστον αυτός σέβεται. Φοράει κουστούμι κι ας είναι δυο νούμερα μικρότερο.

Βεβαίως, το πιο γατόνι πρόεδρος ήταν ο Σωκράτης που προσπάθησε να πάρει τον Βενγκέρ όταν κοιμώσαντε ακόμα στο Βόρειο Λονδίνο. Μπορώ να φανταστώ τον Αλσατό να σηκώνει κούπες και μετά να μην κάνει ούτε παρέλαση... Την δικιά μας, λέω, όχι αυτή που γίνεται για την πτώση της Βαστίλης κατακαλόκαιρο.

Να στο πω κι αλλιώς. Είσαι φάρδος ρε Ζαρντίμ γιατί ο Βενγκέρ μετά από 19 χρόνια στο Λονδίνο την έχει δει ψυχεδελικά. Παίζει με την Ιστορία. Κάθεται και χάνει στην έδρα του και προσπαθεί να το γυρίσει εκτός. Ετσι. Επειδή δεν έχει ξαναγίνει. Το ίδιο έκανε τις προάλλες με την Μπάγερν, το ίδιο και τώρα με την πάρτη σου. Δεν έκανες σουτ στο τέρμα, η Αρσεναλ είχε 20, έχασες 2-0 και το πανηγυρίζεις γιατί προκρίθηκες με το εκτός έδρας γκολ. Κάνε μας τη χάρη ρε άμπαλε.

Διαβάστε ακόμα:

Do you know Giahos re Ibra?