H ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ ΚΑΙ Ο... ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Έγινε η κλήρωση του τσάμπιονς ληγκ και βγήκαν τέσσερα ζευγάρια να γλύφεις τα δάκτυλά σου. Ποια, ρε, ήταν η πρώτη σκέψη του αποδυτηριάκια θα σου πω ευθύς. Ο Τσίπρας και οι άλλοι ερασιτέχνες του Σύριζα που πήγαν έξω να διαπραγματευθούν για το νέο μνημόνιο. Να συνεχιστεί η δανειοδότηση της Ελλάδος και να κανονιστεί ο τρόπος αποπληρωμής στα βερεσέδια μας. Α, ρε, κατακαϋμένη Ελλάδα.

Παρί Σαιν Ζερμαίν-Μπαρτσελώνα το ένα ζευγάρι. Μεγάλη κόντρα. Υψηλού επιπέδου. Σε ρωτάω, ποιος θα διαχειριστεί την πρόκριση και από τις δύο ομάδες. Τεχνοκράτες, κύριε μαλάκα. Εκπαιδευμένοι εμπειρογνώμονες, κύριε χάλια. Δεν είναι μόνον σούπερ επαγγελματίες οι ποδοσφαιριστές και τα προπονητικά επιτελεία των δύο αντιπάλων, στο κάθε ζευγάρι του τσάμπιονς ληγκ. Είναι και τα στελέχη τους τα διοικητικά. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες.

Πρότζεκτ εμπορικό με χοντρά κέρδη είναι το τσάμπιονς ληγκ. Και τα έσοδα πέφτουν πάλι στο ποδόσφαιρο για να γίνεται το προϊόν πιο ελκυστικό, πιο θεαματικό. Ο Τσίπρας αγαπάει την Ελλάδα, είναι και αριστερός, όπως οι σύντροφοί του στον Σύριζα. Φθάνει αυτό;

Αγαπάμε, λένε, την ομάδα οι οπαδοί. Και λοιπόν; Είναι «προσόν» αυτό για να διοικήσετε την ανώνυμη εταιρεία; Πλάκα κάνουμε όταν ερασιτέχνες πολιτικοί, Τσίπρας και σία, χωρίς επιλεγμένους ειδικούς, κάθονται στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν με Ευρωπαίους πολιτικούς πίσω από τους οποίους βρίσκονται κωλοπετσωμένα επιτελεία τεχνοκρατών.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί πήρε ο Τσίπρας το αεροπλάνο της γραμμής