ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τρείς μέρες παρακολουθώ στις εφημερίδες ένα ντελίριο δυσκόλως υποκρυπτόμενου γλειψίματος του πρωθυπουργού, επειδή, λέει, πήγε με το αεροπλάνο της γραμμής στις Βρυξέλλες. Και μάλιστα στην οικονομική θέση.

Και δώστου φωτογραφίες στο αεροδρόμιο, δώστου φωτογραφίες μέσα στο αεροπλάνο, τη μια δίπλα στον συνεργάτη του δημοσιογράφο Θόδωρο Μιχόπουλο -κάθε πρωθυπουργός έχει τον Θόδωρο του, αν δεν πιάσατε το υπονοούμενο- και την άλλη μόνο του δίπλα στο παράθυρο να διαβάζει την Εφημερίδα των Συντακτών ή να ενημερώνεται από το λάπτοπ.

Τα έμαθα απέξω πια. Για να το εμπεδώσω καλύτερα, όμως ευελπιστώ ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα μεριμνήσουν για μία επανάληψη στο δρομολόγιο της επιστροφής. Εκτός κι αν κριθεί ότι εξέλιπε ο λόγος της παράστασης, που δεν ήταν άλλος από το πειστούν οι δανειστές ότι δεν έχουμε λεφτά ούτε για την κηροζίνη του Εμπραέρ.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι απλώς τραβήχτηκαν φωτογραφίες για το αρχείο του Τσίπρα, όπως έκανε κάποτε κι ο Σαμαράς, ο οποίος δοκίμασε επίσης άπαξ πως είναι το ταξίδι με το αεροπλάνο της γραμμής.

Μετά η χώρα πλούτισε και ξαναπήρε το Εμπραέρ.

Διαβάστε ακόμα:

Προς συμβιβασμό με νέα μέτρα