ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Η δουλειά έχει φθάσει στην στροφή, πριν από το τέρμα. Στην τελευταία στροφή. Όλα, τελικά, θα τελειώσουν σε λίγα 24ωρα μετά τις 3 Ιουνίου, αν δεν εξαντλήσει μέχρι τότε την προθεσμία που πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τις βαρειές κατηγορίες του. Ένας σωρό κόσμος είναι στον κουβά του ανακριτή διαφθοράς για την εγκληματική οργάνωση, αρχηγός της οποίας θεωρείται ο Μαρινάκης.

Να μπούμε στην ουσία της ιστορίας. Από τη μία είναι η Δικαιοσύνη που ερευνά, που απαγγέλει κατηγορητήρια κι αύριο θα αποφασίσει για τους ενόχους της εγκληματικής οργάνωσης. Από την άλλη είναι και η κυβέρνηση που καπηλεύεται, που εκμεταλλεύεται το έργο της Δικαιοσύνης και παρουσιάζεται και ότι δεν έχει ευθύνη με το βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και ότι είναι αποφασισμένη να κάνει κάθαρση.

Ποια είναι η απάτη θα σου πω. Ποια είναι η ξευτύλα της κυβέρνησης. Η μεν Δικαιοσύνη θα κάνει, όπως νομίζει, τη δουλειά της. Θα κόψει κοστούμι στους Μαρινάκηδες και Κομπότηδες, διαιτητές και σία. Η δε κυβέρνηση δεν θα κάνει τη δουλειά της.

Και πως να πεις ότι έκανε τη δουλειά της η κυβέρνηση όταν και μετά τις ποινές στην εγκληματική οργάνωση, σ' όσους ενέχονται, το πρωτάθλημα θα είναι μία από τα ίδια. Επειδή, επί της ουσίας, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.

Να στο πω αλλοιώς. Να μιλήσουμε πολιτικά. Η Δικαιοσύνη δεν κάνει κάθαρση. Η Δικαιοσύνη απλά τιμωρεί ενόχους, δεν μπορεί να επέμβει στις δομές κατεστημένων, όπως είναι οι συνθήκες στο πρωτάθλημα που γεννάνε διαφθορά. Τις κοινωνικές τομές τις κάνει η πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση.

Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση του Σύριζα δεν πάρει δραστικά, όχι μέτρα αέρα πατέρα για λεζάντα, τότε θα εκτεθεί πολιτικά. Εκτός κι αν η κυβέρνηση περιοριστεί στο... νομοσχέδιο της πλάκας του υφυπουργού αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Κανένας φυλακή από την εγκληματική οργάνωση