ΜΕΣΙ, ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟ

πηγή: Intime
 

Αυτός που φοβότανε περισσότερο από την Μπάγερν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελώνα ήταν ο δημιουργός αυτής της ομάδος της Καταλωνίας, ο Πέπ Γκουαρντιόλα. Το λέω και το υπογράφω. Γιατί αυτός περισσότερο από κάθε άλλον αντιλαμβάνεται τι μπορεί να πάθει από την ομάδα που έχει τον «ποδοσφαιριστή». Μη λέμε ονόματα. Λες «ποδοσφαιριστής» και εννοείς Μέσι.

Όλα κύλησαν όπως ήθελε ο Γκουαρτντιόλα, που είχε ζητήσει από τους παίκτες του άμυνα στην... άμυνα της Μπάρτσα. Οι παίκτες του να αρχίζουν να πρεσάρουν τους αντιπάλους από το χώρο της άμυνάς του. Στο ξεκίνημα των επιθέσεών τους. Για να τους δυσκολεύουν τις οργανωμένες επισκέψεις στον Νόϋερ. Για να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη των γηπεδούχων.

Όλα ήρθαν βολικά για τον Πέπ. Έξι κλασικές ευκαιρίες η Μπαρτσελώνα, μηδέν γκολ. Ο εκνευρισμός στους συμπαίκτες του «ποδοσφαιριστή». Η υποτονικότητα. Ο κίνδυνος το παιχνίδι να τουμπάρει. Και το μούδιασμα στις εξέδρες. Τότε ακριβώς, στο 66-67 ξύπνησε το θηρίο. Απίστευτο! Είδαμε τον «ποδοσφαιριστή» ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να βγάζει θυμό. Οργή. Μία μαραντονίαση! Όπως ο συμπατριώτης του Ντιέγκο.

Η Εντολή μίλησε. «το παιχνίδι είναι δικό σου! Θα κερδίσεις. Εσύ!!!» Αυτό άκουσε στο «μέσα» του ο «ποδοσφαιριστής». Δύο γκολ σε τρία λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει άμυνα να τον σταματήσει