ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ!

πηγή: Intime
 

Το μισό πρωτάθλημα έχει πέσει σ' αυτή την ιστορία του αγώνα Ολυμπιακού-Βέροια 3-0 πριν από δυόμισυ χρόνια. Τελικά, όλο το show που τελικά θα παίξει στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης θα έχει άξονα τις κατηγορίες και τις υποψίες που αφορούν το συγκεκριμένο ματς στο Καραϊσκάκη. Τι θα αποφασίσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εγώ θα σου πω.

Άγνωστο. Πώς να σου πω όταν είναι βέβαιο πως οι δικαστές δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Σου λέω, όμως, τι μπορεί να πάθει η Βέροια. Ποιος άλλος! Πιθανότατα η ανάκριση να μην ακουμπήσει τον Ολυμπιακό. Να, πως έχουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 η Βέροια με τα σημερινά δεδομένα απειλείται με υποβιβασμό. Κατ' ευθείαν! Σύμφωνα με το άρθρο 22 από μείον 2 έως 7 βαθμούς. Υπ' όψιν ότι έναν, μόνον έναν βαθμό να της αφαιρέσουν, η Βέροια βρέθηκε στην Β' εθνική. «Δικαιολογείται», λοιπόν, το ρουφιανιλίκι που πέφτει, χοντρά καρφώματα από κάποιους, ονόματα δεν λέμε, που ενδιαφέρονται για τον εξοστρακισμό από την σούπερ λίγκα της Βέροιας.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο... Ολυμπιακός σ' ένα δικό του παιχνίδι με αντίπαλο που κατηγορείται ότι το έστησε σε συμφωνία με τον Μαρινάκη; Πιθανόν καμμία σχέση. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Μαρινάκης. Να εξηγήσω.

Λέγεται ότι δόθηκε εντολή σε παίκτες της Βέροιας να κάτσουν να χάσουν από τον γενικό αρχηγό Λαναρή. Αυτή η εντολή είναι καθαρή απόπειρα δωροδοκίας-δωροληψίας. Ασφαλώς η «εντολή» δόθηκε από τον μεγαλομέτοχο Αρβανιτίδη, ο οποίος είχε συμφωνήσει το 3-0 με τον Μαρινάκη. Το σενάριο αυτό βρίσκεται στο κενό.

Ένα. Γιατί να «γνωρίζει» ο Μαρινάκης αυτό που είπε στον γενικό αρχηγό του ο Αρβανιτίδης, «σήμερα χάνουμε από τον Ολυμπιακό»; Αν, βέβαια, ο Αρβανιτίδης το είπε στον Λαναρή. Πιθανόν να έδωσε την «εντολή» ο Αρβανιτίδης για να «πείσει» τον Λαναρή να πάει στα αποδυτήρια και να ζητήσει από παίκτες στο ημίχρονο το 3-0. Χωρίς να έχει κάνει μια τέτοια «συμφωνία» με τον Μαρινάκη.

Δύο. Ο Λαναρής να είπε στους παίκτες και τον προπονητή να χάσουν από μόνοι τους και να επικαλέστηκε επιθυμία του μεγαλομέτοχου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα αποδυτήρια.

Να, γιατί ακόμα η δικαιοσύνη δεν έχει αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι στο γενικότερο, στο ευρύτερο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Ότι «κάτι έγινε» δεν το συζητάμε ότι έγινε! Τι, όμως, ακριβώς έπαιξε στο 3-0 Ολυμπιακός-Βέροια. Μη γίνει σαν το προηγούμενο έργο, όπου οι ποινές της δικαιοσύνης σε βάρος Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου στη συνέχεια τις... διαφοροποίησε η ίδια η δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ποιον «αρχηγό» θα καταλήξει η δικαιοσύνη