Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 

Ο τελευταίος των Μοϊκανών. Έτσι το λένε. Στα 91 του χρόνια πέθανε ο άρχοντας της διαιτησίας Θόδωρος Γιαβρόπουλος, ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του Συνδέσμου Πειραιώς, το 1945. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Περισσότερο από 70 χρόνια στη σφυρίκτρα του ποδοσφαίρου. Αυτός και ο μακαρίτης Νίκος Βλαχόπουλος, διευθυντής τράπεζας, με τις δικές τους πρωτοβουλίες έπεισαν τον χουντικό Ασλανίδη να βάλει στοπ στις μετακλήσεις ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα.

Τελευταίος των Μοϊκανών διότι μακαρίτες είναι και οι άλλοι τρεις συνιδρυτές του Συνδέσμου Πειραιά. Λευτέρης Τζήλος, Αλέκος Μοναστηριώτης και Ιωάννης Δασκαλάκης.

Χίλιοι πεντακόσιοι, οι περισσότεροι άνθρωποι της διαιτησίας, αποχαιρέτησαν στην κηδεία τον Θόδωρο Γιαβρόπουλο, τον καθηγητή των καθηγητών της Διαιτησίας. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι οι γίγαντες της ελληνικής διαιτησίας είναι ο Νίκος Σαβαρής, ο Πέτρος Tζουβάρας και πλέον ο μόνος επιζών, ο Τιμολέων Λάτσιος.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ακουστεί κάτι το πονηρό για τον Γιαβρόπουλο. Επειδή η ζωή του στα γήπεδα είχε ξεκινήσει σαν τερματοφύλακας του Εθνικού, ο Δημήτρης Καρέλλας έλεγε: «Έχω φίλο τον πιο... τίμιο διαιτητή, τον Θόδωρο Γιαβρόπουλο».

Διαβάστε ακόμα:

Το ρουφινιλίκι του αιώνα στο Ολυμπιακός - Βέροια