ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

πηγή: Intime
 

Το όνομα Φιλώτας Πέλλιος είναι συνδεδεμένο με την πιο μεγάλη τιμωρία σε μια από τις ομάδες που είχαν για δεκαετίες μόνιμη παρουσία στο μεγάλο πρωτάθλημα. Τον υποβιβασμό του Ηρακλή το 1980. Ο Πέλλιος του ΠΑΟΚ παραμονές του ημιτελικού του κυπέλλου κατήγγειλε ότι τον πλησίασε άνθρωπος της διοίκησης Κώστα Περτσινίδη. Συνέβη σα σήμερα, 17 Μαΐου και μέσα σε λίγες ημέρες, στις 2 Ιουνίου, η υπόθεση εκδικάστηκε στο αρμόδιο αθλητικό όργανο και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην Β' εθνική.

Περίεργο. Ο Φιλώτας Πέλλιος (τον βλέπουμε δεξιά στη φωτογραφία, σε πρώτο με πλάνο με τους Ιωσηφίδη και Τερζανίδη) ήταν τιμωρημένος και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρήθηκε πως πράγματι έγινε η απόπειρα δωροδοκίας. Ούτε θεωρείται ηθική δικαίωση επειδή μετά από χρόνια απαλλάχθηκε στα πολιτικά δικαστήρια ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Ο Πέλλιος, για χρόνια πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ, έπαιζε μπάλλα από 13 χρονών στο χωριό του και στα 16 βρέθηκε στην Τούμπα. Για 15 χρόνια ήταν σέντερ-μπακ στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πήρε το κύπελλο το 1974 και το πρωτάθλημα το 1976. Ζήτησε περισσότερα χρήματα για την οκταετία του απ' όσα νόμιζε ότι έπρεπε να πάρει ο...
Παντελάκης και για δύο χρόνια μπήκε στο ψυγείο, πριν εγκαταλείψει απογοητευμένος το 1984.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης αποδοκιμαζόταν στις προεκλογικές ομιλίες του το φθινόπωρο του 1981 στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος, επειδή πριν ένα χρόνο είχε... υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο λαός είναι πάντα με την εξυγίανση.

Διαβάστε ακόμα:

Δωροδοκήθηκε ο διαιτητής στον τελικό της Ευρώπης;