Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

πηγή: Intime
 

Θα ξεκινήσω με μία αποκάλυψη. Μέχρι σήμερα δεν έτυχε να μου βγει. Συμβαίνουν αυτά. Ξέρεις πέντε, δέκα πράγματα από το βαθύ κράτος του παρασκηνίου και δεν σου ‘ρχεται η κατάλληλη στιγμή να τα γράψεις. Το κάθε πράμα στην ώρα του. Παίζει και το άλλο. Να μη θέλεις, ρε, να κάνεις μία αποκάλυψη.

Βασικά για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή δεν γουστάρεις. Δεν κατάλαβα. Ποιος με υποχρεώνει; Δεύτερον, αν τολμήσεις να ξεσκεπάσεις κάτι χοντρό τότε κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς τσάτσος. Στημένος. Ότι παίζεις παιχνίδι. Ότι είσαι βαλτός. Ότι αυτό που βγάζεις στον αέρα είναι σε βάρος κάποιου και εξυπηρετεί έναν άλλον.

Μιλάμε για τον Κόκκαλη με αφορμή το γεγονός ότι συμπλήρωσε τα 77 χρόνια, γεννήθηκε σα σήμερα 27 Μαΐου, το 1939.

Ο Κόκκαλης και ο Σημίτης έχουν ένα κοινό. Οι πατεράδες τους ήταν αριστεροί. Μούρες δυνατές στο κόμμα. Και με σχέσεις με Γερμανία τόσο ο Σωκράτης, όσο και ο Κινέζος, δύο τετραετίες πρωθυπουργός(Φώτο, Κόκκαλης, Μίκης Θεοδωράκης, Βάσω Παπανδρέου και το ζεύγος Κώστας, Δάφνη Σημίτη).

Σαρώνε ως επιχειρηματίας ο Κόκκαλης. Και πριν και επί Σημίτη. Για πολλά χρόνια ήταν ο Νο1 επιχειρηματίας στην Ελλάδα και η Ιντρακόμ η Νο1 επιχείρηση στην χώρα. Αυτές δεν είναι προσωπικές εκτιμήσεις, αλλά έγκυρες διαπιστώσεις κύκλων της διεθνούς οικονομίας.

Ο Καραμανλής ο μικρός, είναι αντιπολίτευση και χαλάει τον κόσμο. Μιλάει για διαφθορά και χαρακτηρίζει αρχιερέα της διαπλοκής τον Σημίτη. Νο1 νταβατζής του δημοσίου, δηλαδή αρχιδιαπλεκόμενος, για τον Καραμανλή είναι ο Κόκκαλης.

Έρχεται ο καιρός και ο ΟΠΑΠ προκηρύσσει το μεγαλύτερο διαγωνισμό στην Ευρώπη. Διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου να οχυρωθεί αμυντικά και ηλεκτρονικά ο οργανισμός στοιχημάτων. Επί Σημίτη. Και εδώ είναι η αποκάλυψη του αποδυτηριάκια: Εντολή του πρωθυπουργού να στηθεί ο διαγωνισμός με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλεισθεί η Ιντραλότ του Κόκκαλη. Ό,τι λέω. Ό,τι διαβάζεις. Και δεν το συζητώ. Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες και τι μεσολάβησε για να βάλει στο σημάδι ο πρωθυπουργός τον Κόκκαλη.

Σ' έναν όροφο πάνω από τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας, στο κτήριο της εφημερίδας συντάχθηκε με τέτοιες προδιαγραφές ο διαγωνισμός που από χέρι αποκλειόταν να προκριθεί η εταιρεία του Κόκκαλη, που μέχρι τότε δέσποζε στον ΟΠΑΠ. Για να μη χάσει το ματς ο παίκτης, ο πτυχιούχος μανουβραδόρος Κόκκαλης, καταφέρνει να τραινάρει τη διαδικασία. Με ποια προοπτική; Με ποια τύχη; Ο Καραμανλής που θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός δεν το κρύβει ότι θέλει να φάει ζωντανό τον Κόκκαλη. Αφού πρώτα τον ψήσει στα κάρβουνα.

Πρόεδρος στον ΟΠΑΠ με τη ΝΔ πια στην κυβέρνηση διορίζεται ο κοσμήτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Φιλιππίδης, που λέει στον Καραμανλή: “Να ακυρώσουμε τον διαγωνισμό, διότι είναι στημένος υπέρ του Κόκκαλη!”. Ενώ ήταν στημένος από τον ίδιο τον Σημίτη εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού. Και ποια ήταν η συνέχεια. Πώς τα κατάφερε ο Σωκράτης και το γύρισε τούμπα το έργο;

Με τους κατάλληλους ανθρώπους ο Κόκκαλης παραμύθιασε τον αμερικάνικο κολοσσό G.TECH, τον αντίπαλό του, τον οποίο στην Ελλάδα αντιπροσώπευε ο ορκισμένος εχθρός του, ο Φέσσας, πως έχει γίνει “μεθόδευση” να καταλήξει ο διαγωνισμός στον... Κόκκαλη. Τελικά; Επί Καραμανλή, τη δουλειά του αιώνος την πήρε ο Κόκκαλης(!), μάλιστα χωρίς διαγωνισμό!

Είπαμε. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Να μιλήσουμε χωρίς φόβο και πάθος. Ο πυρήνας του ΟΠΑΠ ήταν η ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Αν έφευγε από τον ΟΠΑΠ η εταιρεία του Κόκκαλη, τότε ο ΟΠΑΠ θα είχε καταντήσει ΟΔΙΕ. Μπάχαλο.

Το 1991 επί Μητσοτάκη και υπουργού οικονομικών Παλαιοκρασά “κρατικοποιείται” ο ΟΠΑΠ και κατάντησε μία προβληματική ΔΕΚΟ. Τι να λέμε. Δεν κάλυπτε ούτε τα λειτουργικά έξοδα. Επί Σημίτη και Γιάννου Παπαντωνίου ο ΟΠΑΠ γίνεται Α.Ε. και μπαίνει στο χρηματιστήριο. Είπαμε χωρίς φόβο και πάθος.

Επί ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Κοσκινά, του παλιού κολυμβητή του Ολυμπιακού, ο ΟΠΑΠ εξελίσσεται σε σύγχρονη λοταρία, άλλο ότι έγιναν...πολλά και διάφορα.

Η Ιντραλότ ιδρύθηκε το 1991 κι όταν μπουκάρει στον ΟΠΑΠ το 1995, τότε, η τεχνολογία του οργανισμού ήταν σε επίπεδο γλάστρας. Αυτοκόλλητα και με σάλιο τα δελτία, και το ένα απόκομμα κράταγε ο πράκτορας. Το έλλειμμα του κράτους το κάλυψε η ικανότητα του Κόκκαλη που ανταποκρίθηκε στις σύγχρονες ανάγκες του ΟΠΑΠ. Νταβατζής ο Κόκκαλης, διότι υπήρχε το κορίτσι του δρόμου, η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγαν. Πως όταν φταρνιζόταν ο Κόκκαλης,κρυολογούσε ο ΟΠΑΠ.

Διαβαστε ακόμα:

Βάζουν χέρι στον Ιβάν οι ΠΑΟΚτσήδες δημοσιογράφοι