ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

πηγή: Intime
 

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι. Αντικειμενικά μιλάμε, όχι υποκειμενικά. Όχι οπαδικά και αντιοπαδικά. Δεν έχει καμμία σημασία τι λέει ο αντιολυμπιακός όπως και το λέει ο γάβρος. Ομάδα μου είναι, σου λέει, και εγώ την έχω την καλύτερη. Δεν κάνεις με τον οπαδό. Εκτός κι αν θες να χάσεις τα λόγια σου. Ούτε θα ανοίξεις κουβέντα για τον Ολυμπιακό με τον βάζελο, τον αεκτζή, τον παοκτσή.

Και ο Μαρινάκης είναι αυτός που είναι! Όχι μόνον ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι. Άρα, λοιπόν, είναι επόμενο ο εφοπλιστής να πάρει έναν προπονητή να αποδέχεται τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον μεγαλομέτοχό του. Έναν τέτοιον θα ψάξει ο Μαρινάκης. Ποιον, δηλαδή;

Τον προπονητή εκείνον που θα ποντάρει ότι θα κερδίσει πόντους σαν καριερίστας επενδύοντας επαγγελματικά σε μια ομάδα ικανή για κάτι περισσότερο. Και θα επιλέξει Ολυμπιακό ο προπονητής διότι απ' ό, τι έχει μάθει έκρινε τελικά πως είναι συνεργάσιμος σαν εργοδότης ο Μαρινάκης.

Μην αγνοούμε τα δεδομένα. Προπονητές που αγριοψάχνονται να αυξήσουν το ειδικό βάρος του ονόματός τους είναι οι Ζαρντίμ, Μίτσελ, Περέιρα. Αν ήρθαν στον Ολυμπιακό το έκαναν με τη σκέψη να «χρησιμοποιήσουν» σα βαποράκι τον πρωταθλητή Ελλάδος για να πάνε στη συνέχεια σε ομάδα αιχμής.

Για την Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα με εκτόπισμα. Κι αυτό γιατί προέρχεται από κωλοπρωτάθλημα. Είναι φιρμάτη ομάδα, η πιο δημοφιλής στο μπουρδέλο Ελλάς, έχει πρόεδρο χαρτωμένο, όμως παίζει σε πρωτάθλημα με χωριά. Και με αντιπάλους έναν σακατεμένο οικονομικά Παναθηναϊκό, έναν ΠΑΟΚ, κλασική βαλκανική γραφικότητα. Υπάρχει κάτι άλλο; Ναι, η... απούσα ΑΕΚ.

Και κάτι άλλο πιο σοβαρό. Ο Μαρινάκης που ψάχνει πάλι για προπονητή, για πόσο καιρό τον θέλει; Για μισή σαιζόν, για μιάμισυ, για πόσο. Να προβληματιστεί ποιον ακριβώς ψάχνει. Όπως θα τα βάλει κάτω πριν πει το «Ναι» στον Ολυμπιακό ο προπονητής καριέρας, έτσι και ο Μαρινάκης να κάνει το ίδιο. Θέλω προπονητή για ένα χρόνο ή, αορίστου διάρκειας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο γάβρος της εξέδρας θέλει τον Ρομπέρτο