ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

πηγή: Intime
 

Μας προέκυψε ένας ακόμα αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα. Μετά τον Ευάγγελο Μαρινάκη ο ανακριτής εκτιμά σα «διευθύνοντα», δηλαδή «συναρχηγό» της συμμορίας, και τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θεόδωρο Κουρίδη. Τον οποίον, όπως αναμενόταν, τον πακετάρισε με περιοριστικούς όρους, μάλιστα ειδικά σ' αυτόν και μόνον σ' αυτόν του επέβαλε και εγγύηση χρηματική 50.000 ευρώ.

Για να μη χάσει τα «πρωτεία» στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση τουλάχιστον 300.000 ευρώ. Όχι, ρε, ίσα και όμοια Μαρινάκης και Κουρίδης. Όχι και να καταργήσουμε την «ιεραρχία». Μιλάμε, άλλωστε, με βάση αυτά που ξέρουμε. Με βάση τις καταθέσεις.

Ο Κουρίδης συμβούλευε, λέει, τον Αρβανιτίδη, τον πρώην μεγαλομέτοχο της Βέροιας, πριν το ραντεβού του με τον Μαρινάκη, επειδή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα αποφάσιζε. Δεν εξαρτάτο, δηλαδή, ο Μαρινάκης από τον Αρβανιτίδη, αλλά ο πρώην της Βέροιας από τον νυν του Ολυμπιακού. Κι αν ο Κουρίδης ήταν το ίδιο με τον Μαρινάκη, τότε δεν θα χρειαζόταν να στείλει τον Αρβανιτίδη στον άλλον «συναρχηγό».

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε το τι λέει η πιάτσα μετά την απόφαση του ανακριτή για τον Κουρίδη, που ξάφνιασε τους πάντες. Κι όλοι βιάστηκαν να προβλέψουν τα χειρώτερα που έρχονται... Άσε να λένε. Το έργο είναι καθαρά δικαστικό, όχι πεζοδρομιακό και δημοσιογραφικό, πολιτικό και επικοινωνιακό. Δικαστές θα αποφασίσουν για τους Μαρινάκηδες και τους Κουρίδηδες.

Υπ' όψιν ότι η δικαιοσύνη δεν είναι μία και μονοδιάστατη. Όπως σε «παίζει» η δικαιοσύνη κι εσύ, ο κατηγορούμενος την παίζεις. Κανονικό ντέρμπυ.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς έκλεισε και το φάκελλο του κατηγορούμενου Κουρίδη. Ένας ακόμα φάκελλος. Όταν πια «συμπληρωθεί» και ο φάκελλος Μαρινάκη, τότε το δικαστικό σήριαλ θα μπει σ' άλλη φάση. Εξαρτάται, βέβαια, από το πόρισμα, την τελική κουβέντα ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Κουρίδης για παράδειγμα, όπως κάθε άλλος κατηγορούμενος, ίσως ζητήσει άρση των σε βάρος του περιοριστικών όρων, από το Δικαστικό Συμβούλιο, όργανο της εισαγγελίας. Υπολογίζεται ότι το πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση, για όλους τους κατηγορούμενους να εκδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Όπως ένας κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να κάνει έφεση για το βούλευμα σε βάρος του από το Δικαστικό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα δεν προφυλακίστηκε κανένας. Τίποτα δεν αποκλείεται στη συνέχεια και μιλάμε πριν γίνει η δίκη. Για πότε προβλέπεται αυτή; Σε έξι μήνες. Σε ενάμισυ χρόνο. Ποιος ξέρει. Αν, όμως, στείλουν κάποιον, κάποιους στον Κορυδαλλό, τότε σίγουρα θα επισπευσθεί ο ορισμός της δίκης με κατηγορούμενους την εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Μεταγραφές της πλάκας θα κάνει ο ΠΑΟΚ