Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ

πηγή: Intime
 

Συνήθως οι ποδοσφαιριστές δεν λένε κάτι. Μπροστά στην κάμερα απλά σαλιαρίζουν. Επαγγελματικός λόγος άδειος. Καμμία κριτική ουσίας, ευχολόγια της πλάκας. Στο φινάλε, για να είμαστε δίκαιοι, γιατί να μιλήσει ο ποδοσφαιριστής, δεν έχει καμμία αρμοδιότητα. Υπάλληλος είναι και η δουλειά του είναι να παίζει μπάλλα. Να κάνει ό, τι του ζητήσει ο προϊστάμενός του, ο προπονητής του.

Άντε να πετάξει από τα μικρόφωνα που του βάζουν στο στόμα ο ποδοσφαιριστής μια λίγδα, ένα γλύψιμο στον υπέροχο κόσμο της ομάδας. Κοροϊδιλίκι, δηλαδή.

Μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπε ο διεθνής κυνηγός του ΠΑΟΚ Αθανασιάδης, γνωστός σαν «Κλάους». Για όσους, βέβαια, γνωρίζουν να διαβάζουν τα λόγια που έχουν νόημα και περιεχόμενο.

«Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κλίμα πρωταθλητισμού». Αυτό είπε ο Κλάους με τα δικά του λόγια. Ότι στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ δεν πνέει αέρας πρωταθλητισμού. Εμείς, δηλαδή, οι παίκτες της ομάδας δεν το ξέρουμε, δεν το νοιώθουμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστούμε στο πρωτάθλημα. Απεναντίας, αισθανόμαστε κομπλεξικοί αν μας βλέπουν σαν υποψήφιους πρωταθλητές. Αν περιμένουν απ' εμάς το πρωτάθλημα.

Αυτά είπε ο Κλάους, επαναλαμβάνω, με τη δική του γλώσσα. Επί λέξει το παλληκάρι δήλωσε σα εξομολόγηση: «Υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια, οι περισσότεροι απ' εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε, γι' αυτό και βγάζουμε αυτή την εικόνα στο γήπεδο».

Βαρειά κουβέντα αυτή. Μεγάλη αλήθεια. Ο παίκτης για όποιον μεταφράζει σωστά το λέει ξεκάθαρα: Ο κόσμος, οι φυλλάδες ζητάνε απ' εμάς περισσότερα απ' όσα μπορούμε, γι' αυτό λυγίζουμε. Και είμαστε μόνοι, δεν νοιώθουμε ο ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ να μας στηρίζει ηθικά, να μας δίνει κουράγιο.

Διαβάστε ακόμα:

Κάργα αντι - ΠΑΟΚτσής ο Ζουράρις