Ο ΔΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

πηγή: Intime
 

Ο Μελλισανίδης είπε το μεγάλο «Ναι» στον Τραϊανό Δέλλα. Στην πραγματικότητα δεν το είπε στον ίδιον τον προπονητή της ΑΕΚ αλλά στον προϊστάμενό του, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τι σημαίνει, πρώτα για τον Τραϊανό Δέλλα το μεγάλο «Ναι» του αφεντικού; Τα προσεχή τουλάχιστον 3-4 χρόνια ο Δέλλας, ακόμα κι αν αποτύχει στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν διακοπεί η συνεργασία του με την ΑΕΚ στα μέσα της σαιζόν, έχει εξασφαλισμένο προπονητικό μεροκάματο.

Αυτό σημαίνει το «Ναι» του Μελισσανίδη και η κάλυψη που παρέχει στον Δέλλα ο Μπάγεβιτς. Θα βρει δουλειά ο προπονητής μετά την ΑΕΚ σε ομάδες Α' και Β' εθνικής της Ελλάδος και της Κύπρου.

Όσον αφορά την ΑΕΚ είναι ρίσκο η απόφαση να παραμείνει ο Δέλλας. Γιατί ο καθένας είναι αυτό που είναι. Μετράει αυτό που μετράει. Ο Δέλλας είναι αεκτζής, έχει ταυτίσει την καριέρα του κυρίως με την ΑΕΚ. Είναι σοβαρό και μετρημένο παιδί. Κατάλαβε γρήγορα ότι στον Μελισσανίδη δεν γουστάρουν τα σκουλαρίκια διαμάντια, τα περίεργα ντυσίματα, τα φουλάρια, διότι άλλο προπονητής της ΑΕΚ κι άλλο Βαρουφάκης τραλαλά.

Θέλω να πω ότι ο Δέλλας, όπως και κάθε άλλος στη θέση του, δεν μπορεί να ξεπεράσει το προπονητικό του γίγνεσθαι όσο κι αν αγαπάει τη δουλειά, όσο ισορροπημένο άτομο είναι. Είπαμε. Ο καθένας είναι αυτό που είναι. Ωστόσο!

Μετά από δυο χρόνια στην ΑΕΚ ο Δέλλας έχει ανάγκη να κάνει αυτοκριτική. Μακρυά από την «απειλή» Μελισσανίδη και την αβάντα Μπάγεβιτς. Μέχρι σήμερα ο προπονητής δεν έχει προλάβει να εισπράξει συσωρευτικά τις εμπειρίες των δύο χρόνων για να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του. Να πάει στο Άγιο Όρος, όπου αλλού, για αυτοσυγκέντρωση. Για αυτογνωσία.

Σε περιβάλλον παρθένο, με εικόνες και παραστάσεις, μακρυά από την ΑΕΚ, ο Δέλλας να έρθει πολύ κοντά στον εαυτό του. Μην τυχόν και στην τρίτη του σαιζόν στην ΑΕΚ είναι ο ίδιος. Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ κουβαλούσε τον Δέλλα, τον είχε πάρει από το χεράκι. Στην ΑΕΚ της σούπερ ληγκ ο Δέλλας δεν έχει άλλη επιλογή παρά αυτός με το δικό του χέρι να πιάσει το πηδάλιο, σαν προπονητής. Κι αυτό θα γίνει μόνον αν ο ίδιος πατάει στα πόδια του.

Διαβάστε ακόμα:

Τα γράφει όλα στις κάλτσες του ο Γιαννακόπουλος