ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΧΙΟΥ ΝΤΑΛΑΣ

 

Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο προσελήφθη από την ΕΠΟ σαν αρχιδιαιτητής(;) ο Σκωτσέζος Hugh Dallas. Πιθανότατα, και δεν το αποκλείω καθόλου, ούτε ο ίδιος να γνώριζε τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ούτε και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν από έναν αλλοδαπό βετεράνο διαιτητή. Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση γιατί στην πορεία ο Χιού Ντάλας ασκούσε τα καθήκοντά του, χωρίς να είναι σαφές ποια είναι αυτά, από την πατρίδα του. Ενώ στην Αθήνα, στη διάρκεια του συμβολαίου του, ερχόταν σαν τουρίστας.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς που ψάχνει και ψάχνεται για την «εγκληματική οργάνωση» κάλεσε να καταθέσει και ο Χιού Ντάλας. Όχι βέβαια σαν κατηγορούμενος, αλλά σαν «υπεύθυνος» των διαιτητών της σούπερ ληγκ, προκειμένου να διαφωτιστεί ο δικαστής τι διάολο παίζει με τα κοράκια, κατά πόσο και με ποιο τρόπο επηρεάζονται από την «εγκληματική οργάνωση».

Είναι φανερό ότι ο ανακριτής «ποντάρει» σε δυο παιχνίδια. Στο περιβόητο Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 του 2013 που θεωρείται στημένο παικτικά και στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός του 2014, που είναι «ύποπτη» η διαιτησία του Ηλία Σπάθα.

Τι είπε ο Σκωτσέζος, που ήταν πολύ συνεργάσιμος, πολύ ομιλητικός και πολύ... φιλολογικός. Ποτέ κανένας από την ΕΠΟ δεν μου είπε «κάτι» που θα επηρέαζε τη σχέση μου με τους διαιτητές. Δεν διανοούμαι ότι κάποιοι διαιτητές σφύριζαν βρώμικα, ακόμα κι αν έκαναν λάθη. Στον Σπάθα είπα ότι δεν έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Αστέρα, όχι ότι ήταν επιλήψιμη η διαιτησία του.

Συμπέρασμα. Ο Ντάλας επέμενε στον ανακριτή ότι ήρθε στην Ελλάδα για να... επιμορφώσει τους διαιτητές και, τελικά, είναι σίγουρο ότι... επιμορφώθηκε απ' αυτόν ο Έλληνας ερευνητής της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα. Ότι με τα κοράκια δεν βγάζεις άκρη όσο κι αν βάλεις τις φάσεις και τις αποφάσεις τους στο μικροσκόπιο.

Τον βρώμικο διαιτητή τον έχεις μόνον με στοιχεία σε βάρος του, όχι με τα σφυρίγματά του. Κανένας δικαστής δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν διαιτητή ακόμα και για το χοντρό φαλτσοσφύριγμα. «Έτσι το είδα» θα σου πει το κοράκι. Τον καθίζεις στο σκαμνί και τον στέλνεις στο κελί μόνον αν αποδειξεις ότι «τα πήρε» ή, σφύριξε υπέρ μιας ομάδας για προσωπικό όφελος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης την έχει στημένη στον Αλαφούζο