ΓΙΑΤΙ «ΓΛΕΝΤΑΕΙ» ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Βάζουν περιοριστικούς όρους ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στον Κομπότη και κότα ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού. «Τέλος το ποδόσφαιρο» αποφασίζουν οι δικαστές και για όλους τα σκυλιά δεμένα. Ποιος να κουνηθεί;

Όσοι έφαγαν περιοριστικούς όρους έσκυψαν το κεφάλι και μιλιά δεν βγήκε από το στόμα τους. Εξαίρεση ο Μαρινάκης! Ήμουν πρόεδρος και παραμένω πρόεδρος στον Ολυμπιακό, ξηγήθηκε δημοσίως με γραπτή του δήλωση ο εφοπλιστής. Τι να σημαίνει αυτό.

Σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προκαλεί. Όχι μόνον τη Δικαιοσύνη, αλλά και όλους τους Έλληνες. Εγώ, σου λέει ο Μαρινάκης, είμαι πρόεδρος και κακώς θεωρεί ο καθένας, ίσως και οι δικαστές, ότι μπορούν να με... αποκλείσουν από τον Ολυμπιακό μου.

Γιατί, δηλαδή, να μην έχει δίκαιο ο Μαρινάκης! Εκατό τα εκατό δίκαιο. Άλλο ότι η συμπεριφορά του μπορεί να θεωρηθεί, δικαιολογημένα, προκλητική και προσβλητική. Κατ' αρχήν ο ανακριτής οφείλει να μας πει τι εννοεί, μάλλον τι εννοείται όταν αποφασίζει «Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο».

Αποφασίζει ο δικαστικός λειτουργός π.χ. «Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα». Κατανοητό αυτό. Δεν περνάει ο κύριος τα σύνορα της χώρας. Αποφασίζει ο δικαστικός λειτουργός «Παρουσία στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη και 15 του μηνός». Σαφέστατο κι αυτό. Το άλλο, «περί απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» είναι και πολύ φλου.

Ο Μαρινάκης για παράδειγμα κάνει την πλάκα του. Παραμένω πρόεδρος, όμως δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό. Η πλάκα. Η «γελοιοποίηση» του περιοριστικού όρου που του επεβλήθηκε.

Το προχωράω, με μια ερώτηση απ' ευθείας στον ανακριτή: Εϊναι ή, δεν είναι «ενασχόληση» όταν ο Μαρινάκης δηλώνει ότι βάζω λεφτά στον Ολυμπιακό για να ενιχυθεί στις μεταγραφές. Για μένα ακόμα και να μην ήταν... πρόεδρος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποτελεί «ενασχόληση», και εμπλοξή, και ανάμιξη, και παρουσία, και ό, τι σχετικό άλλο του Μαρινάκη και με την ομάδα του και με το ποδόσφαιρο.

Το καταλήγω. Να γίνει συγκεκριμένους ο ανακριτής διαφθοράς για την εγκληματική οργάνωση. «Απαγόρευση ενασχόλησης» π.χ. σημαίνει να μην πλησιάζει ο Μαρινάκης στο Καραϊσκάκη. Να μη βγάζει ανακοινώσεις στα μήντια. Να αδυνατίσει σε πρώτη φάση 17 κιλά. Να μη ξαναπάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένοι, όχι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος περιορισμοί.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόεδρος που λέει πως δεν αποφασίζει για τον Ολυμπιακό