ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ο ΜΑΡΚΟ ΣΥΛΒΑ

 

Σεμνός εμφανίστηκε στην παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό ο νέος προπονητής του Μάρκο Σύλβα. Κουβέντες μετρημένες, όχι λόγια παχειά και τρελλά. Τα φύλλα του Ολυμπιακού, βέβαια, έτσι ή, αλλοιώς θα κάνουν τη δουλειά τους, με τίτλους πανηγυρικούς για πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες που λέει και το επαναστατικό άσμα.

Όλα μέσα. Οι καιροί το επιτρέπουν και ένας αστός να το παίζει αντάρτης. Και κάποιος του κατεστημένου να δηλώνει ριζοσπάστης και ανατρεπτικός. Μη ξεφεύγουμε.

«Καλό ποδόσφαιρο και επιθετικό» θέλει ο Μάρκος Σύλβας. Αλλοίμονο κι αν... όχι! Να αναλαμβάνει προπονητής στον Ολυμπιακό, τον μόνιμο, τον καθεστωτικό πρωταθλητή και να μας προκύψει ένας άλλος Φερνάντος Σάντος.

Και μη μου πεις ότι ο συμπατριώτης του Σύλβα, ο Σάντος δεν μπορούσε να μην ήταν αμυντικός προπονητής στα τρία χρόνια του στον ΠΑΟΚ και μετά στην εθνική ομάδα. Θα σου πω Μακρυά, χιλιόμετρα μακρυά από τέτοιους «νοσηρούς» με την άμυνα και την αυτοάμυνα προπονητές.

Δήλωσε και περήφανος ο Μάρκο Σύλβα που είπε το «Ναι» στο κάλεσμα του Ολυμπιακού, σε μια περίοδο οξεία, οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Γιατί το είπε αυτό; Κι άλλοι αλλοδαποί επαγγελματίες, ποδοσφαιριστές και προπονητές ήρθαν τούτη την περίοδο στην Ελλάδα, δεν είναι ο μοναδικός.

Να το είπε για παρηγοριά μας, ίσως. Ότι όπως δεν φοβήθηκα εγώ να υπογράψω στον Ολυμπιακό, μη φοβάστε κι εσείς, Έλληνες συνέταιροι της Ευρωζώνης. Μπόρα είναι και θα περάσει. Πιθανόν να το είπε μ' αυτό το σκεπτικό ο 38χρονος Πορτογάλος, ο οποίος βέβαια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο ίδιος ακόμα κι αν προκύψει χρεοκοπία στην Ελλάδα, ένα grexit.

Τα πάνω-κάτω να έρθουν στην Ελλάδα, κι αυτό δεν το λέμε σαν προσωπική αιχμή, ο Σύλβα δεν έχει να χάσει κάτι. Αφού εργοδότης του είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Μάρκος είναι εξασφαλισμένος μέχρι το τελευταίο εσκούδο, την πορτογαλέζικη κάποτε δραχμή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού