ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

 

Δημοσιεύτηκε μια πληροφορία(;) που εγώ την χαρακτηρίζω σοκ! Ότι τελείωσε, ότι τελειώνει ο Γκουαρδιόλα από την Μπάγερν και ο επόμενος σταθμός του είναι η Μάντσεστερ Σίτυ. Αν αποδειχθεί βάσιμο το αποκλειστικό ρεπορτάζ που βγήκε στον αέρα από αραβικό κανάλι, τότε η σύγχρονη βιομηχανία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έτσι όπως έχει εξελιχθεί, δεν διαφέρει από τη φαιδρότητα της ελληνικής πραγματικότητας.

Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Καταλανός Γκουαρδιόλα είναι παγκόσμιο μέγεθος στον τομέα του. Από μόνος του μια σχολή. Υψηλής αξίας προπονητής, με τεχνογνωσία προχωρημένη. Η ομάδα που θα τον προσλάβει, στην περίπτωση η Μπάγερν Μονάχου, σήμερα μέσα στην πρώτη πεντάδα του κόσμου, έχει αποδεχθεί τη φιλοσοφία του Γκουαρδιόλα και έχει αποφασίσει να πορευθεί μαζύ του για χρόνια.

Το ίδιο και ο Γκουαρδιόλα. Σαν επαγγελματίας χρειάζεται ΜΙΑ ομάδα για να δείξει το προσωπικό του στίγμα. Αν αλλάζει ομάδες κάθε χρόνο, κάθε δύο χρόνια, απλά ενεργεί τυχοδιωκτικά, απλά εκμεταλλεύεται όσο γίνεται το όνομά του με συνεργασίες-αρπακτές.

Ο Γκουαρδιόλα σαν επαγγελματίας καριέρας ενεργεί σύμφωνα με το επίπεδο που τον έχει τοποθετήσει η αγορά. Κάνει συμβόλαιο τουλάχιστον τριετές. Όπως με την Μπαρτσελώνα, έτσι και με την Μπάγερν. Αν το ανανεώσει, αυτό θα συμβεί για ένα χρόνο.

Να, γιατί είναι έκπληξη να μετακινηθεί από το Μόναχο ο Γκουαρδιόλα πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Επειδή δεν είναι προπονητής-πουκάμισο. Που μια ομάδα τον αλλάζει κάθε μέρα. Το ίδιο και ο Μουρίνιο. Άσχετο αν ο Πορτογάλος είναι άλλης κουλτούρας ποδοσφαιρικής. Αν θέλαμε να τους ξεχωρίσουμε, θα λέγαμε ότι ο Γκουαρδιόλα εκφράζει το πνεύμα της μπάλλας, ο Μουρίνιο την ύλη της.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοί θέλουν να βάλουν χοντρό χέρι στον Κάλας